Ugrás a tartalomhoz
Hallgatóknak
Belépés felhasználóként Kérjük kattintson ide

Kérdése van? Visszahívjuk! Válaszolunk!


Képzéskereső
Könyvkereső

 

Versenyképes vállalat csak versenyképes vezetőkkel képzelhető el
2017. szeptember 26.

Ilyen, és ehhez hasonló markáns véleményekkel találkozhattunk a tegnap megtartott NGM – KKVHÁZ találkozóján. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, az épület impozáns Pénztártermében tartott, mintegy 60 fő részvételével lezajlott vitadélután fókuszában a versenyképesség állt. A csapatok többségében sokféle álláspont ütközött, de ami közös volt, hogy a vállalkozások versenyképessége nem képzelhető el együttműködés és rugalmas, gyakorlatorientált képzés nélkül. A PERFEKT Zrt-nél a képzésfejlesztésben látjuk versenyképességünk zálogát, melyben vállalati partnereink legfőbb tanácsadóink. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy támogassuk és jelen legyünk olyan eseményeken, ahol a szektort érintő legfontosabb kérdések kerülnek napirendre.

A kezdeményezés tartalmába, ill. a rendezvény részleteibe itt tekinthetnek bele

 

Diploma után szakképzés: nem visszalépés, hanem jó befektetés
2017. szeptember 8.

(…) Kiss János Tamás, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint az OKJ-s képzéseikre jelentkezők között a felsőfokú végzettségűek aránya az elmúlt öt évben folyamatosan növekedett. Míg 2013 és 2015 között csupán a résztvevők negyede, az elmúlt két évben már a Perfektnél képzést megkezdők harmada került ki a diplomások köréből. A szakember lapunknak elmondta: az ilyen végzettséggel érkezők háromnegyede nő, ám mind a férfiak, mind pedig a nők közül jellemzően a 25–44 éves korosztályba tartozók jelentkeznek a képzéseikre. – A 25–34 éves korosztály tagjai első sorban felsőfokú tanulmányaik kiegészítése céljából érkeznek, a 35–44 évesek az előbbiek mellett gyakran egy új karrier építésének megalapozásául kezdenek nálunk szakmai képzésbe – tette hozzá Kiss János Tamás. Kiemelte, hogy a felsőfokú tanulmányok több esetben is beszámíthatók egy adott szakmai képzésbe, és ez rövidítheti a szakképzés idejét. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

Ipari OKJ-s képzések toplistája
2015. szeptember 22.


Az országos hálózattal rendelkező, felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. 2015 első féléves adatai alapján összeállította a legnépszerűbb ipari OKJ-s szakképzések toplistáját. Az adatok alapján az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő, valamint a targoncavezető képzésekre jelentkeztek a legtöbben. A szakember szerint a munkavállalóikat képzésekre küldő vállalatokat ma már tanácsadással, felméréssel és egyéni programok összeállításával is segítik a legfelkészültebb képzőhelyek.

Tovább a teljes cikkhez >>

Ma este kiderülnek a felsőoktatási felvételi ponthatárok
2015. július 23.


Aki nem jut be, annak érdemes érettségivel megkezdhető OKJ-s képzést választania
Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így kiderül, hogy kik jutottak be valamelyik felsőoktatási intézménybe. Miközben nagy a diploma megszerzéséért folyó küzdelem, a számok azt mutatják, hogy egyre több fiatal ismeri fel az OKJ-s képzések előnyeit is. Ezek a képzések ugyanis a felsőoktatás jó alternatíváját jelentik, hiszen jól fizető szakmákat kínálnak, egy későbbi felvételi esetén pedig plusz pontokra váltható előnyt is jelentenek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Népszerű OKJ-s képzések nők körében
2015. június 9.


A rugalmasság, a tervezhetőség és a folyamatos fejlődés egyre fontosabb szerepet játszanak a női karriertervezés szempontjából is. Az OKJ-s képzések ezért különösen népszerűek a hölgyek körében, melyek a legkülönbözőbb életkorokban segítenek a szakmai előmenetelben, vagy éppen a váltásban. Az országos hálózattal rendelkező, felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. 2010-2014 év közötti adatainak elemzésével kereste a választ arra, hogy miként illeszkednek a modern női karrierútba ezek a tanfolyamok, valamint melyek voltak 2014-ben a legnépszerűbb képzések a hölgyek körében.

Tovább a teljes cikkhez >>

Interjú a Nyíregyháza TV-ben.
Megtekintés >>>

5+1 tipp érettségizőknek a nagy hajrára
2015. április 29.

Hamarosan megkezdődik a 2015-ös érettségi időszak, amely óriási mérföldkő az érettségiző fiatalok életében. Legyen szó továbbtanulásról vagy valamilyen szakma elsajátításáról, komoly tétje van az érettségi vizsgának. Hogy melyek a legfontosabb határidők a következő időszakban, valamint a csokoládé helyett milyen biztos módszerek léteznek a sikeres felkészüléshez, azt megtudhatjuk az oktatási szakértőtől.

Tovább a teljes cikkhez >>>

OKJ-s Képzések Toplistája: a mérlegképes könyvelő a sláger
2015. február 12.

A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. 2014. évi adatai alapján összeállította a legnépszerűbb OKJ-s Képzések Toplistáját. Az országos hálózattal rendelkező intézmény összesítése alapján 2014-ben a mérlegképes könyvelő képzésekre jelentkeztek a legtöbben, ami nem véletlen, hiszen ez az egyik legkeresettebb, jól fizető szakma a hazai munkaerő-piacon. A tavalyi év összesített adataiból az is kiderült, hogy egyre több fiatal számára jelenti az OKJ az egyetemi vagy főiskolai tanulmányok alternatíváját, hiszen gyakorlatorientált tudást és tervezhető karrierutat kínál.

Tovább a teljes cikkhez >>>