Ugrás a tartalomhoz
Hallgatóknak
Belépés felhasználóként Kérjük kattintson ide

Kérdése van? Visszahívjuk! Válaszolunk!
Hírek

Hírlevél

Kérek hírlevelet
Képzéskereső
Könyvkereső

IFRS átállás a gyakorlatban

Az IFRS beszámolók készítése jelentős feladat minden érintett szakember számára, azonban ezt a kihívást gyakorlatias eszközökkel lehet támogatni.

A képzés célja, hogy első IFRS alkalmazóként egy magyar beszámolót átállítsunk IFRS beszámolóra, minden részletében beleértve a halasztott adókat, átváltási árfolyamokat euróra és megfelelő besorolásokat. Az átalakítást IFRS-re bizonyos módosító tételeken keresztül érjük el, amelyeket a kiegészítő instrukciókban feladatokként sorolunk fel. A résztvevőket megkérjük, hogy hozzák magukkal személyes laptopjaikat, amire feltöltik a képzésen alkalmazott Excel fájt a kiegészítő instrukciókkal együtt.

Képzésünk során a résztvevők saját laptopjukon követik nyomon és végzik el önállóan a feladatokat lépésről lépésre, az oktató folyamatos támogatása mellett, minden kérdést megválaszolva. A résztvevők végül saját maguk tapasztalják meg az IFRS gyakorlati alkalmazását sikerélményként a képzés alatt.

A képzés végén az elkészül fájl, ami tartalmazza az IFRS mérleget, eredményt és saját tőke mozgástábla kimutatásokat, a résztvevők tulajdonában marad, ami módszertani hivatkozásként szolgál jövőbeli munkájukhoz.

Tematika

IFRS 1, első IFRS alkalmazás

A képzés célja az IFRS 1 standard tárgyát képzi, ezért nélkülözhetetlen az első alkalmazás szabályainak ismertetése annak érdekében, hogy a résztvevők megértsék az excel fájl szerkezetét és működését a képzés során. 

IFRS módosító tételek

Az instrukciók különböző eseményeket sorolnak fel, amelyek meghatározott standardok alkalmazására utalnak és különbséget képeznek a magyar számviteli politikához képest. Az alábbi standardok alkalmazására kerül sor az IFRS átállás során:

 • IAS 16 Ingatlanok, gépek és berendezések
 • IAS 10 – Osztalék elszámolás
 • IAS 17 Lízingek
 • IAS 40 Befektetési célú ingatlan
 • IAS 36 Eszközök értékvesztése
 • IAS 11 és 18 – bevételek elszámolása
 • IAS 12 Halasztott adók
 • IAS 21 Átváltási árfolyamok

Előadók

 • dr. Rózsa Ildikó (közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, ACCA tag, BME adjunktusa, nemzetközi számvitel oktatója)

Dr. Rózsa Ildikó a Budapesti Műszaki és Gazdasátudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Üzleti Tudományok Intézet Pénzügyek Tanszék egyetemi adjunktusaként nemzetközi számvitelt és konszern számvitelt oktat, kutatási területei közé tartozik a nemzetközi számvitel, az IFRS és a US GAAP szabályok különbségeinek kutatása, illetve a konszolidáció témaköre. Oktatói tapasztalata mellett több nemzetközi vállalat egykori gazdasági igazgatójaként jelentős gyakorlati tapasztalattal is rendelkezik a nemzetközi számvitel területén. Okleveles könyvvizsgáló, regisztrált IFRS mérlegképes könyvelő, ACCA bejegyzett tagja, 2013-ban PhD fokozatot szerzett.

 • Bűdy Zoltán (FCCA, nemzetközi számvitel oktatója)

Bűdy Zoltán több mint 20 év szakmai tapasztalata során számos iparágban szerzett gyakorlatot IFRS beszámolási folyamatokban. Pályafutását a Pricewaterhouse Coopers könyvvizsgáló osztályán kezdte ahol nemzetközi beszámolók vizsgálatában vett részt. Tapasztalatát az agrár-ipari és energetikai szektorban bővítette IFRS beszámolási folyamatok bevezetésében, ellenőrzésében, és működtetésében.  Jelenleg számviteli tanácsadó, nemzetközi vállaltoknak nyújt támogatást beszámoló készítésben, és pénzügyi előadó. Tanulmányait a bécsi Webster University pénzügyi szakán végezte és ACCA tag.

Időpont: 2017. november 15., várhatóan 09.00-16.00 óráig

Részvételi díj

 • 34 900 Ft + áfa/fő

Kedvezményes részvételi lehetőség:

 • 10 % kedvezményt biztosítunk 

      - Jelenlegi és volt OKJ-s hallgatóinknak

      - Perfekt IFRS Klub tagjainak

      - Perfekt Adótanácsadó Klub tagjainak

      - Cégek számára minimum 3 fő részvétele esetén

A részvételi díj tartalmazza:

Az előadást, az előadáshoz kapcsolódó oktatási segédanyagot, konzultációs lehetőséget, valamint a frissítőt, amelynek adó és járulékterhét a Perfekt Zrt. fizeti meg.

Helyszín: Budapest, V. kerület (a pontos helyszínről a résztvevőket, a jelentkezésekor megadott e-mail címen későbbiekben értesítjük)

Áttérés az IFRS-re 2017. november

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Levelezési cím

Regisztrációval rendelkezem az alábbi szakterületen (a program nem ad kreditpontot!):


captcha