Ugrás a tartalomhoz

Pénzügyi számvitel

Szerző: Dr. Kardos Barbara - Lukács László - Miklsóyné Ács Klára - Dr. Siklósi Ágnes - Dr. Simon Szilvia - Dr. Sisa Krisztina Andrea - Dr. Szekeres Bernadett - Dr. Veress Attila - Zatykó Zsuzsanna
Kategória: szakkönyv
Témakör számvitel
A kiadvány nyelve: magyar
Megjelenési forma: papír alapú
Raktári szám: 024/18
Címkék: számvitel
Megjegyzés:

Internetes ár:

5 220 Ft

Bolti ár: 5 800 Ft


A szerzők – a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara Számvitel Tanszékének főállású oktatói – többéves oktatási és gyakorlati tapasztalatukat használták fel e könyv megírásához és a folyamatos aktualizálásához.

A szakkönyv a számviteli törvény szerkezetének megfelelően dolgozza fel az eszközök és források számviteli kezelését, valamint a beszámolókészítéssel kapcsolatos számviteli szabályozást és a gyakorlatot.

A folyamatosan és gyorsan változó világban, különösen a számvitel területén fontos hangsúlyozni, hogy a könyv kéziratát 2018. év augusztusában zártuk le, a vonatkozó jogszabályok tekintetében az ekkor érvényes előírások figyelembe vételével.

Az alapvetően elméleti ismereteket – de emellett sok bemutató példát – tartalmazó könyvhöz példatár is rendelkezésre áll (Pénzügyi számvitel példatár), amely hallgatóbarát módszertanával kiváló segítséget nyújt a kapcsolódó gyakorlati ismeretek elsajátításához.

A „Pénzügyi számvitel” c. könyv feltételezi a számvitel alapjainak ismeretét, ahhoz szervesen kapcsolódik, azon ismereteket bővíti. A szakkönyv elsősorban a Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügy és számvitel alapszakos hallgatói részére készült, de természetesen mindazok – főleg a különböző tanfolyamok résztvevői – hasznosan forgathatják, akik a számviteli ismeretek elsajátítását tűzték ki célul. Azt gondoljuk, hogy a szakkönyv gyakorló szakemberek részére kézikönyvként is jól használható.

Kapcsolódó anyagok

Kapcsolódó kiadványok