Ugrás a tartalomhoz

Kisvállalkozások könyvelése számítógépen – Könyvelés a gyakorlatban

Szerző: Budainé Szekér Andrea – Hauserné Dénes Éva – Juhász Imre – Dr. Siklósi Ágnes – Dr. Veress Attila
Kategória: szakkönyv
Témakör számvitel
A kiadvány nyelve: magyar
Megjelenési forma: papír alapú
Raktári szám: 070/14
Címkék: számvitel, könyvelés, gyakorlati informatika
Megjegyzés:

Internetes ár:

1 995 Ft

Bolti ár: 3 990 Ft


Jelen könyv alapvetően kettős célt szolgál; szól egyrészt azoknak a kezdő könyvelőknek, akik a könyveléshez kapcsolódó elméleti ismeretanyagot már elsajátították, de a könyvelés gyakorlati oldalát még nem ismerik, ajánljuk másrészt a „Pénzügyi számviteli ügyintéző” OKJ-s tanfolyamban résztvevőknek, akik a képzés „Könyvelés számítógépen” követelménymoduljához kapcsolódó vizsgára készülnek.
A könyv első két fejezete a gyakorlati könyvelés elkezdéséhez nélkülözhetetlen elméleti alapokat és a számítógépes könyvelés elméletét tárgyalja. A harmadik fejezetben a gyakorlati munkára felkészítés jegyében egy két üzleti évet is érintő esettanulmány található, végül a könyv vizsgára felkészítő feladatokkal és megoldásaikkal zárul.

A kötethez készült elektronikus kiegészítő anyagok, melyeket az érdeklődők a Perfekt Kiadó honlapján (http://www.perfekt.hu/kisvallalkozasok_konyvelese_szamitogepen)  az elektronikus kiegészítő anyagok között érhetnek el, a tudás elmélyítését szolgálják. A tananyaghoz kapcsolódó bizonylatgyűjtemény bemutatja a cégalakulás körüli legfontosabb bizonylatokat, a főkönyvi program és a kapcsolódó analitikus programok működését, valamint azt, hogy a program adataiból hogyan készülnek a különböző bevallások.
Ugyanitt érhetők el az esettanulmány öt számítógépes szoftver segítségével kidolgozott megoldásai, amelyek alapján a hallgatóknak lehetősége nyílik a könyvben található esettanulmány különböző könyvelő programok felhasználásával történő könyvelése lépéseinek végigkövetésére.