Ugrás a tartalomhoz

Számvitel alapjai példatár

Szerző: Balázsiné Dr. Farkas Katalin,Frányó Zsófia,Dr. Kardos Barbara,Dr. Siklósi Ágnes,Dr. Simon Szilvia,Dr. Sisa Krisztina,Szijártó Boglárka,Török Martina Zsófia,Dr. Veress Attila
Kategória: szakkönyv
Témakör pénzügy, számvitel
A kiadvány nyelve: magyar
Megjelenési forma: papír alapú
Raktári szám: 098-P/20
Címkék: számvitel, példatár, pénzügy
Megjegyzés:

Internetes ár:

4 410 Ft

Bolti ár: 4 900 Ft

Előrendelhető


Részletes ismertető:

A példatár alapvetően a gazdasági felsőoktatás Számvitel alapjai tantárgyának gyakorlati szintű feldolgozását célozta meg.

A jól átgondolt tematikához illesztett fejezetek példáit a szerzők két csoportba rendezték. Az elsőbe a tanórai megoldásra felkínált feladatok kerültek, így ezeknek a feladatoknak a megoldásai nincsenek a példatárban. A második csoportban a teljes körűen kidolgozott (megoldott) gyakorlófeladatok találhatók, amelyek valószínűsíthetően az önálló, „otthoni” gyakorlást segítik majd. A példatárban minden tanórai típusfeladatnak van egy párja a megoldott gyakorlófeladatok között. Így azok a hallgatók, akik a tanórákon esetleg nem ebből a példatárból tanulnak, a megoldott gyakorlófeladatok alapján a nem megoldott tanórai megoldásra felkínált feladatokat is ki tudják dolgozni.

A kötet minden témában elegendő kidolgozott gyakorló- és nem megoldott tanórai feladatot tartalmaz a Számvitel alapjai tantárgy követelményeinek készségszintű elsajátításához. A szerzők mindannyian a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának, Számvitel Tanszékének főállású oktatói, a példatár megírásához többéves oktatási és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.

A jelen példatárban, valamint a „példatársorozathoz” tartozó Pénzügyi számvitel példatárban megtalálható feladatok a mérlegképes könyvelői képzés számvitel követelménymoduljainak tematikáját is nagy részében lefedik. A példatárat ajánljuk a mérlegképes könyvelői, a pénzügyi-számviteli ügyintézői és a vállalkozási és bérügyintézői képzésekhez, valamint minden olyan hallgatónak, aki először próbál eligazodni a számvitel szövevényes útvesztőjében.