Ugrás a tartalomhoz

Az Európai Unió által nyújtott támogatások ellenőrzése

Szerző: Salamon Péter
Kategória: szakkönyv
Témakör ellenőrzés
A kiadvány nyelve: magyar
Megjelenési forma: papír alapú
Raktári szám: 308/2014
Címkék: ellenőrzés, Európai Unió, EU-s pályázatok
Megjegyzés:

Internetes ár:

1 300 Ft

Bolti ár: 2 600 Ft


Magyarország 10 éve tagja az Európai Uniónak. Tagságunk jelentős változásokat hozott a hazai gazdálkodó szervezetek környezetében. A környezeti változások magukkal hozták a jogszabályi környezet, a gazdálkodáshoz tartozó más tényezők módosulását is. A hazai jogszabályi környezetre például jelentős hatást gyakorolnak az Európai Unió által megfogalmazott irányelvek és az előírások körét bővítik az uniós rendeletek.
Az uniós tagsággal járó lehetőségek és kötelezettségek – sok más tényező mellett – jelentősen befolyásolják, meghatározzák a hazai gazdálkodó szervezetek ellenőrzési környezetét is. Lényegesen bővült a gazdálkodó szempontjából értelmezett külső ellenőrzési környezet.

Ez a könyv – amely témája szempontjából mindenképpen hiánypótló kézikönyvnek tekinthető – a vállalkozások, költségvetési szervek (együtt és a továbbiakban kedvezményezettek) társfinanszírozott projektjeinek ellenőrzésével, az Európai Unió által nyújtott támogatásokhoz kapcsolódó ellenőrzések ismereteivel foglalkozik. A szerző kitér az Európai Unió által nyújtott támogatások ellenőrzésének elméleti és gyakorlati vonatkozásaira egyaránt, a támogatások és a támogatások ellenőrzési rendszerének áttekintése mellett gyakorlati tanácsokkal is szolgál.

Ajánljuk a kiadványt
• a felsőoktatásban és a felnőttképzés egyes szakmai területein résztvevőknek, akik ellenőrzési ismereteket is tanulnak,
• valamennyi, uniós pályázatot elnyert szervezet (kedvezményezett) felső vezetésének,
• a kedvezményezettek belső ellenőrzésének és könyvvizsgálójának, valamint
• minden olyan vállalkozás és költségvetési szerv vezetőjének és belső ellenőrének, amely szervezetek a jövőben kívánnak uniós támogatást elnyerni.