Ugrás a tartalomhoz

Államháztartási szakellenőrzés

Szerző: Nagy Orsolya – Németh Edit
Kategória: szakkönyv
Témakör ellenőrzés
A kiadvány nyelve: magyar
Megjelenési forma: papír alapú
Raktári szám: 502/2009
Címkék: szakellenőrzés
Megjegyzés:

Internetes ár:

1 600 Ft

Bolti ár: 3 200 Ft


502/2009 Államháztartás szakellenőrzés
Az Államháztartási szakellenőrzés hiánypótló könyv a piacon. A kiadványt a Pénzügyminisztérium 2009-ben tankönyvvé nyilvánította.
A tankönyv célja, hogy általános áttekintést adjon a magyar államháztartásról, a költségvetési szervekről és azok gazdálkodásának szabályairól. A könyv röviden ismerteti a kincstári gazdálkodás rendszerének bevezetését, annak felelőseit, a Magyar Államkincstár és az Államadósság Kezelő Központ szerepét. A szerzők megismertetik az olvasót az államháztartási ellenőrzési rendszerrel és annak főbb sajátosságaival, betekintést nyújtanak a költségvetési szervek ellenőrzésébe, a költségvetési gazdálkodás vizsgálatába és a pénzügyi ellenőrzés módszertanába. Bemutatják az önkormányzatok gazdálkodását, ellenőrzési rendszerét, azok ismérveit, az ellenőrzésre vonatkozó speciális szabályokat.
Nagy Orsolya és Németh Edit az OKJ képzés moduláris rendszerű átalakulásához alkalmazkodva a pénzügyi-számviteli szakellenőr képzés 2114-06 „Államháztartási szakellenőrzés” című követelménymoduljának tematikája szerint foglalták össze a könyv ismeretanyagát, így ez hozzásegíti a tanulót a sikeres vizsgára történő felkészüléshez, de a téma iránt érdeklődők is nagy haszonnal forgathatják a tankönyvet.