Ugrás a tartalomhoz

Hírlevél

Kérek hírlevelet

Elhelyezkedési tanácsadás

A felnőttképzést kiegészítő tevékenység célja: a lehetőségek és igények összehangolása. Az elhelyezkedéssel kapcsolatos nehézségek és buktatók ismertetésével az előadó javaslatot tesz a képzésben résztvevő számára a pályázati tevékenységek, az önéletrajzírás és az interjúra felkészülés témaköröket érintve. A foglalkozás célja, a képzésben résztvevők részére alternatívákat kínálni a sikeres elhelyezkedéshez, naprakész munkaerő-piaci helyzetre építve, az egyéni adottságokat figyelembe véve.

Óraszáma: 12 óra (a megrendelő igényének megfelelően a modulok feldolgozása ettől eltérő időtartamban is történhet).

Tematikája:

A hallgatók lehetőséget kapnak a csoportos tanácsadáson felül, egyéni konzultációra is, melynek keretében személyre szabott elhelyezkedési, álláskeresési tanácsokkal látjuk el. Szituációs és kommunikációs gyakorlatok keretében felkészítjük hallgatóinkat az állásinterjúkra, megismerhetik az interjú során leggyakrabban elhangzó kérdéseket, az önéletrajz írás szabályait. Ezen felkészítő foglalkozások segítségével végzett hallgatóinknak nő az elhelyezkedési esélyük a munkaerőpiacon, lehetőségeik tágabb teret nyernek.

Célunk, hogy a képzésben való részvétel után a résztvevő képes legyen:
- felmérni saját munkaerő-piaci szerepét,
- információt szerezni a képzettségének megfelelő álláslehetőségekről,
- önéletrajzát és pályázatát elkészíteni,
- a felvételi beszélgetésen megfelelően és hatékonyan kommunikálni,
- munkába álláshoz kapcsolódó jogi kérdésekben eligazodni.

Az Elhelyezkedési tanácsadás a képzésben résztvevők számára biztosított szolgáltatás, amennyiben a résztvevő írásban kéri.