1. Mit jelent a szakmai képzés és a szakmai oktatás kifejezés?

  Szakmai képzésnek vagy szakmai oktatásnak nevezzük, a Felnőttképzési törvény új szabályozása szerinti, engedély alapján szervezhető szakképesítésre vagy részszakmára felkészítő képzéseket. Az OKJ megszűnése után ezek a képzések, amelyek iskolarendszeren kívül, felnőttképzés keretében szervezhetők. A képzés sikeres teljesítése után képesítő vizsga, illetve szakmai vizsga tehető, amely során a vizsgázó álllamilag elismert szakképesítést, illetve részszakma megszerzését igazoló bizonyítványt szerezhet.

 2. Az új rendszer szerint megszerzett bizonyítvány ér annyit, mint a régi OKJ szerinti?

  A hatályos jogszabály szerint megszerezhető bizonyítvány elismertsége azonos az OKJ bizonyítványéval.

 3. Hogyan tudok jelentkezni a képzésre?

  A jelentkezési űrlap kitöltése után, a jelentkezését azonnal visszaigazoljuk e-mailben, és munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

  A képzés indulását megelőző 2 héten belül részletes tájékoztatást küldünk a jelentkezés során megadott e-mail címére, a beiratkozáshoz kapcsolódó információkról.

 4. Milyen bemeneti feltételeknek kell megfelelni a képzés elkezdéséhez?

  A szükséges iskolai végzettséget, szakmai előképzettséget, szakmai gyakorlatot, egészségügyi alkalmasságot a Programkövetelmény határozza meg. Az erre  vonatkozó információk a honlapunkon a képzési adatlapokon megtalálhatók.

 5. Hogyan kapható felmentés?

  A képzés tananyagegységei alól adható felmentés feltételeit a programkövetelmény határozza meg. A felmentéshez felmentési kérelmet kell a jelentkezőnek benyújtania, az előírt szakmai végzettséget igazoló dokumentumokkal. A további részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

 6. Lehetőség van részt venni felmentéssel is az adott órákon?

  Lehetőség van arra is, hogy a felmentésre jogosult résztvevő csak a tananyagegység zárómérés alól kér felmentést, ebben esetben hozzáférést kap a tananyaghoz, és részt vehet a tanórákon. A lehetőségekről érdeklődjön munkatársainknál.

 7. Mit tartalmaz a képzési díj?

  A képzési díj tartalmazza a képzés ideje alatt felmerülő összes költséget: online és személyes órák díját, szakkönyveket, digitális tananyagot, gyakorló feladatokat tananyagegység záró mérések díját, befejezett képzés esetén tanúsítványt. Rejtett költségek nincsenek.

 8. Mit jelent az e-learning?

  Az e-learning képzési forma által tanulhat otthonról saját időbeosztása szerint.

  A szakmai felkészülést a Perfekt e-learning rendszerében meghatározott ütemezés szerint elhelyezett és korlátlanul visszanézhető videós oktatói anyagok, tananyagok, gyakorló feladatok, melyeket folyamatosan támogatják és kiegészítik az online órák.