Ugrás a tartalomhoz
Hallgatóknak




Belépés felhasználóként Kérjük kattintson ide

Konyhai kisegítő

Képzés típusa: OKJ   

Képzés azonosító száma:21 811 01

 

A képzés nyilvántartásba vételi száma:E-000026/2013/A1

 

Vizsgajog határozat száma: BPB/012/06091-6/2014

 

A képzés óraszáma: 240

A képzés megkezdésének feltétele: Befejezett iskolai végzettséget nem igényel

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Képzés szakterülete: Vendéglátás-turisztika

Képzés szintje:Alapfokú részszakképesítés

Mely modulokat tanulja a tanfolyam keretében?

11518-16        Élelmiszerismeret

11519-16        Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

12094-16        Ételkészítési ismeretek alapjai

 

Mivel foglalkozik egy Konyhai kisegítő?

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és feldolgozott élelmiszereket. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.


Karrier lehetőségek, legjellemzőbb foglalkozások:

Konyhai kisegítő