Ugrás a tartalomhoz

Szakács
34 811 04

Képzés típusa: OKJ

Képzés azonosító száma:34 811 04

A képzés nyilvántartásba vételi száma:E-000026/2013/A141

Vizsgajog határozat száma:BPB/012/06091-6/2014

A képzés óraszáma: 900

A képzés megkezdésének feltétele: Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

vagy iskolai előképzettség hiányában

Bemeneti kompetenciák: A képzés megkezdhető a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Képzés szakterülete: Vendéglátás-turisztika

Képzés szintje: középfokú szakképesítés

Mely modulokat tanulja a tanfolyam keretében?

11518-16        Élelmiszerismeret

11561-16        Gazdálkodási ismeretek

12096-16        Szakács szakmai idegen nyelv

12094-16        Ételkészítési ismeretek alapjai

12095-16        Ételkészítési ismeretek

11519-16        Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

11497-12        Foglalkoztatás I.

11499-12        Foglalkoztatás II.

 

Mivel foglalkozik egy Szakács?

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

 

Karrier lehetőségek, legjellemzőbb foglalkozások

 

Szakács