OKJ képzések vizsgák


OKJ-s képzések 2020. év végéig kerülhettek indításra.

2021. év elejétől OKJ-s képzés már nem indítható.

Új szakképesítéseinkről kérjük, tájékozódjon itt!


OKJ-s képzési adatlapok listája


OKJ-s vizsgák

VIZSGASZABÁLYZAT 


A felnőttképzésről szóló LXXII. törvény 30. § (3) bekezdésének értelmében OKJ-s képzéshez kapcsolódó komplex szakmai vizsga legkésőbb 2022. december 31-ig szervezhető. Ezután megszűnik a lehetőség a korábban elvégzett OKJ képzés elvégzését igazoló bizonyítvány megszerzésére.

Fentiek alapján a jelenleg OKJ-s képzésben résztvevőknek és a komplex szakmai vizsga előtt álló vizsgázóknak 2022. december 31-ig van lehetőségük arra, hogy sikeresen befejezzék vizsgáikat és OKJ-s szakképesítést igazoló bizonyítványt szerezzenek.

A 2022. december 31-i határidő vonatkozik a komplex szakmai vizsgák esetében a javító- és pótlóvizsgák befejezésére is.

A vizsgaidőpontokkal és a vizsgára történő jelentkezés részleteivel kapcsolatban forduljanak bizalommal képzési központjaink munkatársaihoz!


Képesítő vizsgák

Az OKJ megszűnését követően a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény (Szkt.) értelmében felnőttképzés keretében szakképesítésre felkészítő szakmai képzés szervezhető.

Az Szkt. 14. §-a alapján a szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát akkreditált vizsgaközpont szervezhet.

A fentiekben említett képesítő vizsgák vonatkozásában jelenleg még nem áll a piac rendelkezésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által közzétett pontos, részletes információ.

Kérjük, kísérje figyelemmel weboldalunkat, ahol folyamatos tájékoztatást nyújtunk a rendelkezésre álló aktuális információkról.