-50%
Fogyasztói magatartás
Antikváros

Fogyasztói magatartás

3 200 Ft 1 600 Ft / darab
Raktári számPR-215/12
SzerzőDr. Fodor Mónika - Fürediné Dr. Kovács Annamária - Dr. Horváth Ágnes - Rácz Georgina
ISBN978-963-394-678-7
Kiadás éve2012
A kiadvány nyelvemagyar
Megjelenési formapapír alapú
FormátumB/5
Kötésragasztókötött
Szín1
Illusztráltság25
Terjedelem168
Tömeg305.00
Antikvárosigen

Rövid ismertető

A gazdasági környezet folyamatos változása hatással van a gazdasági szereplők, így a fogyasztók viselkedésére is, ezért fontos, hogy a témával foglalkozó szakirodalom időről időre friss nézőpontú, aktuális kutatási eredményekre támaszkodó szakkönyvekkel bővüljön. A Budapesti Gazdasági Főiskola és a hazai fogyasztóimagatartás-kutatás egyik fellegvárának számító Szent István Egyetem szerzőgárdájának célkitűzése e könyv megjelentetésével, hogy a gazdasági felsőoktatás igényeit minden szempontból kielégítő, olvasmányos, ugyanakkor átfogó ismereteket tartalmazó tananyagot biztosítsanak a szakirányú kurzusok számára.

A könyv az alapfogalmak tisztázásával élvezetes összefoglalóját nyújtja a téma elméleti hátterének, foglalkozik a kulturális környezet, az életstílus és az életmód jelentőségével, a csoportnak, a családnak és a gyermekeknek a fogyasztói magatartás alakulásában betöltött szerepével. Kifejti a személyiség, az énkép és az emóciók hatásait, áttekintést nyújt a motivációs elméletekről, bemutatja a kognitív tényezőkkel kapcsolatos ismereteket és a vásárlási döntés folyamatát.

Az egyes témaköröket élvezetes módon illusztrálják és egyben az alaposabb, árnyaltabb megértést is szolgálják az alábbi esettanulmányok:

A véleményvezér is ember. Marketinginfo, 2010. április 27.
A cikk.

Wirth Zsuzsanna: Keresik a Magyarország-fílinget. Origo, 2009. április 7.
A cikk.

Informatika a marketing szolgálatában. Élelmiszer Online, 2009. szeptember 15.
A cikk.

Kevesebb élelmiszert és háztartási vegyi árut vásárolunk. Marketinginfo, 2009. június 19.
(csak regsztrált felhasználók tekinthetik meg)
A cikk.