-50%
Az Európai Unió által nyújtott támogatások ellenőrzése
Antikváros

Az Európai Unió által nyújtott támogatások ellenőrzése

2 600 Ft 1 300 Ft / darab
Raktári számPR-308/14
SzerzőSalamon Péter
ISBN978-963-394-834-7
Kiadás éve2014
A kiadvány nyelvemagyar
Megjelenési formapapír alapú
FormátumB/5
Kötésragasztókötött
Szín1
Illusztráltság5
Terjedelem134
Tömeg310.00
Antikvárosigen

Rövid ismertető

Magyarország 10 éve tagja az Európai Uniónak. Tagságunk jelentős változásokat hozott a hazai gazdálkodó szervezetek környezetében. A környezeti változások magukkal hozták a jogszabályi környezet, a gazdálkodáshoz tartozó más tényezők módosulását is. A hazai jogszabályi környezetre például jelentős hatást gyakorolnak az Európai Unió által megfogalmazott irányelvek és az előírások körét bővítik az uniós rendeletek.

Az uniós tagsággal járó lehetőségek és kötelezettségek – sok más tényező mellett – jelentősen befolyásolják, meghatározzák a hazai gazdálkodó szervezetek ellenőrzési környezetét is. Lényegesen bővült a gazdálkodó szempontjából értelmezett külső ellenőrzési környezet.

Ez a könyv – amelytémája szempontjából mindenképpen hiánypótló kézikönyvnek tekinthető – a vállalkozások, költségvetési szervek (együtt és a továbbiakban kedvezményezettek) társfinanszírozott projektjeinek ellenőrzésével, az Európai Unió által nyújtott támogatásokhoz kapcsolódó ellenőrzések ismereteivel foglalkozik. A szerző kitér az Európai Unió által nyújtott támogatások ellenőrzésének elméleti és gyakorlati vonatkozásaira egyaránt, a támogatások és a támogatások ellenőrzési rendszerének áttekintése mellett gyakorlati tanácsokkal is szolgál.

Ajánljuk a kiadványt

  • a felsőoktatásban és a felnőttképzés egyes szakmai területein résztvevőknek, akik ellenőrzési ismereteket is tanulnak,
  • valamennyi, uniós pályázatot elnyert szervezet (kedvezményezett) felső vezetésének,
  • a kedvezményezettek belső ellenőrzésének és könyvvizsgálójának, valamint
  • minden olyan vállalkozás és költségvetési szerv vezetőjének és belső ellenőrének, amely szervezetek a jövőben kívánnak uniós támogatást elnyerni.