Ugrás a tartalomhoz

Robbanásbiztos berendezés kezelője
52 522 03, E-000026/2013/A087

A ROBBANÁSBIZTOS BERENDEZÉS KEZELŐJE ...

A robbanásbiztos villamos és/vagy nem-villamos berendezés kezelés, szerelés keretében a szakember - az alapvégzettségtől függően - robbanásveszélyes, vagy később annak minősített környezetben elosztó-berendezést, erős- és gyengeáramú vezetékhálózatot, fűtőkábelt, érzékelő-, vezérlő- és szabályozókészüléket, világítási berendezést és készüléket, valamint ezen helyeken található gépészeti berendezéseket, villámhárító berendezést létesít és felülvizsgál, hibákat tár fel, karbantart, javít és felújít, ezen berendezések kezelését elvégzi.

 

MIÉRT A PERFEKT A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

  • Több évtizedes képzés- és vizsgaszervezési tapasztalattal rendelkezünk.
  • Évente közel tizenötezer résztvevő veszi igénybe szolgáltatásainkat és több ezren szereznek a sikeres vizsga után államilag elismert bizonyítványt.
  • Oktatóink elméletileg nagyszerűen felkészült, kiváló gyakorlati szakemberek, akik a sikeres vizsgafelkészítésen túl a szakmai munkában is azonnal hasznosítható tudást adnak át.
  • Ügyfélszolgálatainkon segítőkész, szakmailag felkészült munkatársaink fogadják Önt.
  • A felkészülést szakkönyvekkel, szükség szerint konzultációs lehetőségekkel, kiegészítő, akár e-learning tananyagokkal támogatjuk.

 

Hiszünk abban, hogy A TUDÁS A LEGJOBB BEFEKTETÉS!

 

KARRIERLEHETŐSÉGEK, BETÖLTHETŐ MUNKAKÖRÖK

Többek között:

  • Robbanásbiztos berendezés kezelője

 

A KÉPZÉSRŐL

A képzés megkezdésének feltétele:

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

Előírt gyakorlat: Villamosipari (erős és/vagy gyengeáramú), gépész és/vagy vegyipari területen eltöltött 3 év gyakorlati idő

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

A képzés időtartama: 120 óra

A képzés moduljai, a modulhoz rendelt modulzáró vizsga vizsgatevékenysége

11284-12 Robbanásbiztos berendezés kezelése (írásbeli, gyakorlati)

A modul célja, hogy

  • a képzésben résztvevő megismerje és elsajátítsa a sújtólég és robbanásbiztos védelmi módú gyártmányok üzembe helyezésére, üzemeltetésére, karbantartására, javítására vonatkozó ismereteket.

 

 

Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

 

Vizsgáztatási követelmények

A képzés komplex szakmai vizsgával ér véget. A vizsgára bocsátás feltételei: az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai

I. Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Robbanásbiztos villamos- (erős- és gyengeáramú) és gépészeti gyártmány részletes felülvizsgálata az alapvégzettségnek megfelelően

A vizsgafeladat ismertetése: Adott robbanásbiztos villamos (erős- és gyengeáramú) és/vagy nem-villamos gyártmány felülvizsgálatának, ellenőrzésének, hibafeltárásának elvégzése, szükség szerinti javítása. A berendezés, készülék működőképességének bemutatása. Üzemi próba végrehajtása. A berendezés, készülék ellenőrző mérésének elvégzése, jegyzőkönyvkészítés. Gépészeti berendezés esetében a gyártói dokumentációk bevonásával gyújtóforrás elemzés végrehajtása.

A vizsgafeladat időtartama: 180 perc

 

II. Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Robbanásbiztos villamos (erős- és gyengeáramú) és/vagy nem-villamos szakmai ismeretek az alapvégzettségnek megfelelően

A vizsgafeladat ismertetése: Alapfogalmak, robbanásveszélyes térségek, helyiségek, szabadterek berendezései, követelmények, védelmi módok (villamos (erős- és gyengeáramú) és/vagy nem villamos), vizsgálati módszerek, gázkoncentráció mérés tananyagból

A vizsgafeladat időtartama: 60 perc

 

III. Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Robbanásbiztos villamos (erős- és gyengeáramú) és/vagy nem villamos berendezések szakmai ismeretek

A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli központilag összeállított vizsga kérdései a szakmai követelményekmodul témaköreinek mindegyikét tartalmazza.

A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadás 10 perc)

 

 

A Robbanásbiztos berendezés kezelője szakképesítés vonatkozásában vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkezünk, így a komplex szakmai vizsgát is a Perfekt Zrt. szervezésében teljesíthetik képzésben résztvevőink. A komplex szakmai vizsga sikeres teljesítését követően állítjuk ki vizsgázóinknak a Robbanásbiztos berendezés kezelője végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt.