Ugrás a tartalomhoz

Siessen, aki tanfolyamon akar szakmát szerezni
2020. január 17.

Igyekeznie kell azoknak, aki tanfolyami keretben céloznak meg államilag elismert - közismerten OKJ-s - szakképzettséget. December 31-ig lehet elkezdeni a kurzust, de a változó kínálat és az ideális helyszín megtalálása miatt már most érdemes böngészni és tervezni. Az új szakképzési és felnőttképzési törvény 2020 januárjában már hatályba lépett, a végrehajtási rendelet azonban még várat magára. Sok korábban közkedvelt tanfolyam nem lesz elérhető a jövőben a felnőttképzés keretei között. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Kérdőjelek az OKJ rendszer jövője körül
2019. október 07.

A Magyar Közlönyben ugyan már megjelent az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), de továbbra is sok a kérdőjel a rendszerben – reagáltak a Világgazdaság megkeresésére az OKJ-s felnőttképzésekkel foglalkozó cégek vezetői. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Nyitott, mi lesz az OKJ megszűnése után
2019. szeptember 03.

Jövő ősszel megszűnik az Országos Képzési Jegyzék (OKJ), az új rendszernek pedig egyelőre csak a körvonalai látszanak. A felnőttképzésben tanulni vágyók bizonytalanok, hogy érdemes-e elkezdeniük a tanulmányaikat még a mostani rendszerben, vagy célszerűbb megvárniuk a változásokat – válaszolták a Világgazdaság kérdésére a Penta Unió Oktatási Centrum Zrt. (Penta Unió Zrt.) és a Perfekt Zrt. képviselői.

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Negyedik ipari forradalom: így készülj a kihívásokra
2019. június 26.

Egy újabb ipari forradalom korszakát éljük, amely alapjaiban alakítja át a munkaerő-piaci viszonyokat és a lehetséges karrierutakat. Milyen következményekkel jár a technológiai fejlődés a munka világában, és mire kell figyelned, hogy képben maradj? Tóth Réka, a Perfekt szakértője foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

5+1 tipp – Így készülj az érettségire!
2019. május 30.

A digitalizáció korában mindannyian érezzük, hogy a munkánk sokszor olyan helyekre is betolakodik, ahol egyáltalán nincs keresnivalója. Márpedig az energikus, motivált munkavégzéshez rendszeres feltöltődésre, a hivatalos teendők nélkül töltött időre is szükségünk van. Az alábbiakban a Perfekt szakértője ad tippeket ahhoz, hogy minél kiegyensúlyozottabb lehessen munkánk és magánéletünk viszonya. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>
 

 

5+1 tipp – Így készülj az érettségire!
2019. április 9.

Alig egy hónap múlva kezdődnek az érettségik: május 3-tól június 28-ig tart 2019-ben az érettségi időszak. A végzős középiskolások már számolják vissza a napokat, és a legkülönfélébb tanulási módszereket bevetve készülnek a megmérettetésre. Az alábbiakban Tóth Réka, a Perfekt oktatási szakértője néhány praktikus tanulási tippel segít a felkészülésben. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a Társadalombiztosítási ügyintéző a legnépszerűbb
2019. március 6.

Ismét első helyre került a társadalombiztosítási ügyintéző képzés, miután tavaly letaszította trónjáról a bérügyintéző OKJ-t – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves adatok alapján összeállított rangsorban továbbra is a pénzügyi képzések dominálnak, 2018-ban ugyanakkor sokan jelentkeztek sportedző-, targoncavezető-, valamint emelőgépkezelő képzésekre is. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Külföldi munkavállalás: ez a 3 OKJ-s képzés segíthet
2019. február 21.

Sokan gondolkodnak rövid vagy hosszabb távú külföldi munkavállalásban, azonban egy ilyen kaland előtt érdemes alaposan felkészülni. Az alábbiakban a Perfekt oktatási szakértője ad néhány tippet azok számára, akik másik országban dolgoznának. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Évkezdés: karriertervezési tippek szakértőtől
2019. január 10.

A január az elhatározások és változások hónapja. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén fejlődni. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít néhány tippel, hogy karriered a céljaidnak megfelelően alakuljon 2019-ben. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

OKJ-s toplisták
2018. december 31.

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintézői képzést a bérügyintézői – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s toplistájából. Az ipari képzések közül a targoncavezetői a legnépszerűbb. (...)

Tovább a teljes online megjelent HVG cikkhez >>

Tovább a teljes cikkhez (HVG újság november 22.) >>

 

Így tedd le a munkát karácsony előtt 3 lépésben
2018. december 14.

Ki ne ismerné az érzést, amikor az ünnepi készületek alatt minden egyszerre a nyakunkba szakad? Takarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, és ha ez még mind nem lenne elég, ott az év végi hajtás a munkahelyen. Ha nem figyelünk oda, a rengeteg elvégzendő feladat felemészt bennünket, és mire eljönne az ünnep, az el nem végzett teendők miatt stresszesen állunk majd a fa alatt. Ennek azonban nem kell törvényszerűen így történnie. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít abban, hogyan érdemes 3 lépésben letenni a munkát, és nyugalomban eltölteni az ünnepeket. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

3 tipp, ami megkönnyíti a visszatérést a munkába kisgyerekes anyáknak
2018. november 13.

A szülést követő időszak után nem könnyű visszatérni a munka világába: a babával szoros együttlétben töltött hónapok után új időrendhez, más típusú elvárásokhoz kell igazodnunk, miközben az otthoni feladatokat sem ússzuk meg. Tóth Réka, a Perfekt szakértője az alábbiakban néhány tippel segít abban, hogy miként könnyíthetjük meg ezt az időszakot, hogyan készüljünk visszatérni a munkába.(…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Karrierváltásra készülsz? Szakértő ad tippeket a jó döntéshez!
2018. október 4.

Sokféle oka lehet a karrierváltásnak: újabb kihívások keresése, magasabb jövedelem iránti igény, vagy például a harmonikusabb munka-család egyensúly megteremtése. A karrierváltás egy sima munkahelyváltásnál összetettebb kérdés, hiszen ilyenkor szakmát is cserélünk. Az OKJ képzéseket kínáló Perfekt szakértője az alábbiakban segít abban, mire érdemes figyelni karrierváltás előtt.

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Ipari OKJ-s képzések toplistája: a targoncavezető a legnépszerűbb
2018. szeptember 20.

Idén is a gépkezelői és a gépész ipari tanfolyamok a legkeresettebbek – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Ebben az évben a targoncavezető és emelőgépkezelő mellé az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés is felkerült a dobogóra. Nézzük, hogyan alakult az ipari OKJ-s képzések toplistája 2018-ban. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Hamarosan minden kiderül – érkeznek a pótfelvételi ponthatárok
2018. augusztus 23.

Pénteken kiderül, hányan kezdik meg idén szeptemberben tanulmányaikat valamelyik felsőoktatási intézményben, hiszen kihirdetik a 2018-as pótfelvételi ponthatárokat. Azoknak sem kell azonban elkeseredniük, akiknek nem sikerült a felvételi: érdemes rugalmas időbeosztásban végezhető, a munkáltatók körében is népszerű OKJ-s képzést választaniuk. A felnőttképzéssel foglalkozó intézményekben általában ősszel indul a képzések többsége, így fontos, hogy minél gyorsabban megszülessen a döntés. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Ma kiderülnek a felsőoktatási felvételi ponthatárok: van B-terved?
2018. július 25.

Ma este elérhetővé válnak a 2018-as ponthatárok, így kiderül, ki kerül be a vágyott felsőoktatási intézménybe. Ebben az évben 107 ezernél több diák várja az eredményeket, az oktatási szakértő szerint azonban azoknak sem érdemes elkeseredniük, akiknek nem sikerül bejutniuk a felsőoktatásba, hiszen a továbbtanulásnak számos alternatívája áll rendelkezésre. A lényeg, hogy mindig legyen egy B-tervünk is, amivel nem esünk ki a tanulás ritmusából. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Női OKJ-s Toplista: a pénzügyi-gazdasági terület továbbra is vonzó
2018. június 25.

A Perfekt Zrt. idén is elkészítette a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top 10-es listáját. A rangsor szerint 2017-ben a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a hölgyek közül. Az említetteken kívül még az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros tartották meg tavalyi helyezésüket. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

Zalaegerszegi TV szereplés
2018. április 9.

Megtekintem >>

 

RTL Klub - Reggeli c. műsorában szereplés
2018. április 6.

Megtekintem >>

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a Bérügyintéző a legnépszerűbb
2018. március 8.

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintéző képzést a bérügyintéző OKJ – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint továbbra is a pénzügyi képzések uralják a legnépszerűbbek mezőnyét, de sokan jelentkeztek 2017-ben sportedzőnek és targoncavezetőnek is. Így alakult át a ranglista 2016-hoz képest. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját
2018. feburár 22.

A legtöbben szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele OKJ-s képzésbe – derül ki a Perfekt Zrt. hallgatói körében készített felméréséből. Az eredmények alapján a tanulásba fektetett munka kevesebb mint egy év alatt meghozza az eredményét. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Öt karrierfogadalom, ami beindítja az új évedet
2018. január 16.

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében. A Perfekt Zrt. szakértője szerint az alábbi öt tanácsot érdemes megfogadni, hogy karrierünk szempontjából is igazán sikeres legyen a 2018-as év. (...)

Tovább a tejles cikkhez >>