Ugrás a tartalomhoz

Vagyonvesztés rendezése értékhelyesbítés elszámolásával

2021. augusztus 17.

A mérlegképes könyvelők munkája egyáltalán nem egyszerű, sőt, hatalmas felelősséget hordoznak a vállukon, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen számviteli beszámoló kerül leadásra. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Törvényváltozás a jogi személyek nyilvántartásáról - Mit érdemes tudnunk róla?

2021. augusztus 11.

Törvényváltozásokból mindig bőven akad. Nem véletlen az a rendszer, amely a pénzügyi szakemberek számára előírja a rendszeres és (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Változások a szakképzési hozzájárulásokkal kapcsolatosan

2021. augusztus 7.

A szakképzési hozzájárulás egy olyan tétel, amelyet azok fizetnek be az állami Szakképzési Alapba, akiknek alkalmazottaik vannak. A cél, hogy (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Vagyonvesztés rendezése ázsiós tőkeemeléssel

2021. augusztus 1.

A mérlegképes könyvelők számtalanszor kerülnek szembe olyan helyzetekkel, amelyek bravúros megoldásokat kívánnak meg. Az olyan szituációk, (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

A vagyonvesztés rendezése

2021. július 14.

Talán sokan nem is gondolnák, de rengeteg minden múlik egy jó mérlegképes könyvelő munkáján. A pénzügyi szakemberek munkájának szerves része, (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Továbbszámlázás: közüzemi díjak, bérleti díjak (x)

2021. július 14.

A naprakész információk és elengedhetetlen ismeretek megszerzése, valamint azok gyakorlatban történő alkalmazhatóságának elsajátítása a legoptimálisabban szakmai környezetben valósulhat meg. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Rémálom: hibás pénzügyi beszámoló (x)

2021. július 14.

A koronavírus számtalan negatív hatással járt a cégekre, vállalkozásokra nézve, néhány szerencsés kivételtől eltekintve. A nehézségeket enyhítendő, (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Adózás kriptoügyletek után

2021. július 14.

Megnőtt a száma a kriptovalutákkal foglalkozó cikkekenek az utóbbi időben. A kriptopiac megingását hirdető írások mellett, amelyek a bitcoin és az ethereum értékcsökkenéséről is beszámoltak, (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Hatóság született a szabályozott tevékenységek felügyeletére

2021. június 15.

A könyvelők és adótanácsadók számára kiemelten fontos, hogy a lehető legpontosabban értékeljék és mindennapi munkájukba is beépítsék ezeket a változásokat. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Digitális webinárium képzés mindenkinek

2021. június 14.

A digitális webinárium képzés során lehetőség van olyan online eszközökkel alaposan megismerkedni, amelyek lehetővé teszik azt, hogy ezeket az online felületeket alkalmazni tudja akármilyen környezetben. Mit is jelent ez?(…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Új tulajdonosi nyilvántartás készülődik (x)

2021. június 12.

Az Európai Bizottság Magyarország – és más tagállamok – ellen indított kötelezettségszegési eljárásához kapcsolódóan adatszolgáltatási kötelezettségek születnek, melyek a pénzügyi és más szolgáltatók számára, megfelelő adatok nyújtását és azok folyamatos elérhetőségének biztosítását teszik szükségessé. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Mit várhatunk 2022-ben az adótörvények terén?

2021. június 11.

Már benyújtásra kerültek a 2022-es törvényjavaslatok, amelyek többféle változásokat hoznak az adózás terén, amennyiben hatályba lépnek. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

“Home office” vagy távmunka - van-e a különbség?

2021. május 19.

Szinte nincs is olyan szakma a világon, amelyet ilyen vagy olyan formában ne érintene a koronavírus-világjárvány vagy az azzal összefüggő hatások. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Perfekt Zrt.: Az elengedett albérleti díjak kapcsán felmerülő könyvelési kérdések

2021. május 19.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet során számtalan olyan intézkedés történt, amelyek az emberek, valamint a társaságok, vállalkozások túlélését hivatottak segíteni. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Hitelmoratórium és könyvelés – egy aktuális kérdés

2021. május 17.

Számtalan változást hozott életünkbe a koronavírus-járvány, s bár sokan szó szerint már hallani sem szeretnek róla, ritka az a helyzet, hogy a struccpolitika kielégítő eredménnyel járna. Kivéve persze akkor, ha struccok vagyunk. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

SZJA kedvezmény a fiataloknak

2021. május 16.

A kormány újabb személyi jövedelemadót érintő kedvezményt tervez bevezetni, ezúttal azonban nem az édesanyák, hanem a pályakezdő fiatalok lesznek a kedvezményezettek. A kezdeményezés az összevont adóalapok csökkentésére szolgál majd, érvényességi ideje pedig 2022. január elsején kezdődik. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Nehezen átlátható feladatok az üzleti év zárásában: az átsorolások

2021. április 16.

szakmai klubok segítségével például, egész éves klubtagság keretében részt vehet az évenként hét alkalommal megtartott online előadásokon, amelyek végén még kérdéseit is módjában áll feltenni. Az előadások minden pénzügyi területen dolgozó szakember számára hasznosak, s a témáik mindig a legújabb és legfontosabb aktualitások mentén kerülnek meghirdetésre. Az előadások tematikájához kapcsolódva szakmai kiadványok is készülnek, amelyek a jogszabályi változások értelmezésében segítik a pénzügyi szakembereket. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Időbeli elhatárolás az üzleti év zárásakor

2021. április 15.

Alighanem akinek valamilyen cége vagy vállalkozása van, hallott már az elhatárolásokról, ugyanakkor nem mindig könnyű megérteni pontosan, hogy miről is beszélünk. A pénzügyi szakemberek, legyenek akár mérlegképes könyvelők, akár adótanácsadók vagy adószakértők, tisztában vannak azzal, hogy sokszor milyen nehéz elmagyarázni egy laikusnak, hogy mit is fed az a fogalom, amiről beszélnek, s milyen problémákat tud okozni az, ha egyszerűen nem egy nyelvet beszélünk. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Az üzleti év zárásának feladatai
2021. április 10.

A Perfekt Zrt.-nél a kötelező kreditpontos képzések könnyedén elvégezhetőek. A szakmailag felkészült oktatók által tartott gyakorlatorientált képzések segítségével a jogszabályban előírt kötelezettségeik nemcsak egyszerűen, hanem valóban hasznosan teljesíthetőek. Nem csupán mérlegképes könyvelők, hanem adószakértők, adótanácsadók, okleveles adószakértők is hasznát veszik a képzéseknek, s számukra is elszámolhatóak a kreditek is. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Számviteli kérdések a piaci árról
2021. április 3.

Számtalan kérdés merülhet fel könyvelés közben, amelyek megválaszolása kizárólag úgy lehetséges, ha pontos tudás, s emellett ennek a tudásnak, ismeretnek a helyes értelmezése egyaránt megvalósul. Éppen ezért nem csak a folyamatosan változó jogszabályoknak, törvényeknek az ismerete fontos, hanem az is, hogy azt minden egyes helyzetre és ügyfélre vonatkozóan a megfelelő módon alkalmazza. Ez nem is mindig olyan egyszerű feladat. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Az új mérlegképes szakmai képzés
2021. március 01.

Az OKJ megszüntetése után újraszerveződött a továbbtanulási és felnőttképzési lehetőségek rendszere. Az elkötelezett szakmai intézmények minden pillanatban követik a változásokat, friss információkat, és beépítik ezeket a követelményeknek megfelelően megújuló, ám a korábbi szakmai minőségnek, megbízhatóságnak és a gyakorlati alkalmazhatóság követelményeinek továbbra is megfelelve. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Kisadózók társadalombiztosítási jogállása - változások a KIVA-ban
2021. március 12.

Már megszoktuk a jogszabályok állandó változását, de ez nem biztos, hogy azt is jelenti, hogy könnyedén követjük és értelmezzük őket. Az állandó változások követését a pénzügyi szakemberek, mérlegképes könyvelők, adószakértők, adótanácsadók és okleveles adószakértők számára a Perfekt Zrt. szakmai klubjain és aktuális progjaimjain keresztül segíti. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Az üzleti év könyvviteli zárlata
2021. március 12.

A beszámolók hitelessége alapvető követelmény. A mérlegképes könyvelők számára pedig a kreditpontos továbbképzések segítséget nyújtanak abban, hogy a friss jogszabályi változásokat folyamatosan követhessék, s így munkájukban igazán magas minőséget nyújtsanak. Hiszen a vállalkozásnál található esetleges rendezetlen helyzet, a helyi szabályozások vagy a helyzetnek megfelelő jogszabályok bevezetésének elmaradása rendkívül komoly problémákat jelent. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Változások a vásárolt termékek jótállásában /X/
2021. március 15.

Mindenki tudja, hogy a vásárlása során rendkívül fontos, hogy milyen jótállási lehetőségek állnak rendelkezésére. Két termék közötti választás esetén eddig fontos szempont lehetett a rá vonatkozó jótállás, valamint garancia mértéke, hiszen ezek szolgálnak biztosítékul, amikor valamilyen váratlan és nem a vásárló által okozott probléma merül fel a vásárolt holmi használata közben. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Beharangozták, hogy vége az OKJ-nak - de mi van helyette?
2021. február 15.

Ugyan a mérlegképes könyvelő nem szerepel a Szakmajegyzékben, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem is tanulhat ebbe az irányba. A Perfekt Zrt. honlapján az Aktuális híreink rovatban már lehetősége van tájékozódni arról, hogy az új, vállalkozási mérlegképes könyvelő képzésbe való belépéshez és elvégzéséhez milyen feltételeknek kell megfelelnie, s miket kell teljesítenie ahhoz, hogy sikerrel abszolválhassa a képzést, s Önből is könyvelő lehessen. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Mennyi az annyi? – Mi lett a minimálbér sorsa?
2021. február 12.

Mindenki találkozott már olyan támogatással, ellátással, aminek összege a minimálbér összegétől függött. Ez úgy lehetséges, hogy rendkívül sok ellátásnak, biztosítási összegnek, egyéb összegnek is ez az alapja. Ezeknek gyakran van úgy meghatározva az összegük, hogy a mindenkori minimálbérhez képest valahányszoros összeg, illetve ehhez hasonló módon. A végső összegük ennek megfelelően attól függ, hogy mennyi a minimálbér összege az adott pillanatban. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Kötelező igazolványcsere!
2021. február 12.

Azok a felnőttképzési intézetek, ahol a pénzügyi területek kiemelt szerepben vannak, figyelmet szoktak arra is fordítani, hogy a képzéseken, továbbképzéseken túl információkkal is segítsék a szakmabelieket. Egy ilyet ajánlok most, a Perfekt Zrt.-t, amely évtizedek óta a felnőttképzési piac meghatározó szereplője. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Személyi jövedelemadót csökkentő kedvezmények és változások a 2021-es évben
2021. február 06.

Az adózásban bekövetkező változások rengeteg embert érintenek, nem véletlen, hogy sokan igyekeznek maguk is folyamatosan tájékozódni a frissülő szabályokról, hisz senki nem szeretne olyan hibákat elkövetni az adózás területén, amelynek köszönhetően vagy későbbi büntetésre számíthat, vagy esetleg elesik némely kedvezménytől. Éppen ezért hívta fel a figyelmet a Perfekt Zrt. arra, hogy a személyi kedvezmények igénylése az idei évtől több ponton is megváltozik, amire nagyon fontos minden érintettnek odafigyelnie. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Változások a mezőgazdasági őstermelők adózásában
2021. január 22.

A mezőgazdasági őstermelő mezőgazdasági vagy erdőgazdasági tevékenységet, illetve ezekhez kapcsolódó kiegészítő tevékenységet, valamint termékfeldolgozást folytat a saját gazdaságában, illetve a saját gazdaságában megtermelt alapanyagok felhasználásával. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

A családi gazdaságokról szóló új törvény és az annak nyomán születő feladataink
2021. január 14.

A családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény 2021. január elsejei hatálybalépésével már nem lehet tovább halogatni, a mezőgazdasági őstermelőket érintő változásokat minden érintetteknek muszáj megismernie. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

A családi gazdaságok vállalkozási formái
2021. január 14.

Írásbeli szerződéskötés után, a nyilvántartásba vétellel megszületik az őstermelők családi gazdasága. Már két őstermelő létrehozhat családi gazdaságot, azaz olyan önálló jogalanyiságú termelési közösséget, aminek nincs a tagok vagyonától elkülönült vagyona. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

KATA változások 2021-ben
2021. január 14.

2013-ban történt bevezetése óta a KATA rendkívül népszerű adózási forma, ami köszönhető egyrészt egyszerűségének, másrészt kedvező feltételeinek. 2021-től viszont több szempontból is megváltozik, és szigorodnak a szabályai. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Covid idején – bértámogatás és más lehetőségek
2020. december 10.

Már nem maradt sok ideje az igénylésre! December 11-ig nyújtható be a kérelem a munkaadó székhelye, illetve telephelye szerinti fővárosi és megyei kormányhivatalhoz. A kérelemhez több dokumentumot is csatolni kell, amelyeket a Kormányrendelet (485/2020. (XI. 10.) is részletez. A vissza nem térítendő támogatás akkor kérhető, ha november 30-án fennállt a munkavállaló jogviszonya, összegét pedig a novemberi munkabér alapján határozzák meg. A kormányhivatal 8 nap alatt határozatban dönt a kérelemről. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Változások a távmunka szabályaiban
2020. december 08.

A veszélyhelyzet ideje alatt a munkáltató és a munkavállaló közös megállapodásban eltérhetnek a munkaeszközt és a munkahelyet (ahol a munkavállaló dolgozik) érintő, az egészséget nem veszélyeztető és a biztonságos munkavégzést biztosító követelmények ellenőrzéseitől, a kockázatértékeléstől, a balesetvizsgálat lefolytatásától, a munkáltató egyes tájékoztatási kötelezettségeitől is. Ugyanakkor a munkáltatónak tájékoztatnia kell a munkavállalót a munkavégzéshez szükséges, a biztonságos munkakörülményeket biztosító szabályokról, a munkavállalónak pedig kötelezettsége, hogy a munkavégzés helyét a megismert munkakörülményekre való tekintettel válassza meg. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

2021-es adójogszabályi változások – helyi adók és számviteli törvény
2020. december 01.

A helyi adók tekintetében fontos változások jönnek 2021-től. A gépjárműadó esetében az önkormányzati adóhatóság látja el az adóhatósági feladatokat, de az ebből származó bevétel a központi költségvetéshez kerül, így az önkormányzatoknak ebből bevételük nem származik, de adóztatási költségük keletkezni fog. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Szerezzen új szakmát otthonról! - Hatékony távoktatás
2020. november 22.

Változó igények és változó jogszabályok keretében bővül azon lehetőségek száma, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön otthonról, kényelmesen és biztonságosan kezdje el tanulmányait, illetve folytassa azokat. A távoktatás lehetővé teszi, hogy kevesebb időráfordítással és emellett költséghatékonyan tanulhasson otthona kényelméből. Az online oktatási forma biztosítja, hogy szabadabb időbeosztással sajátítsa el a tananyagot, és a tanulás mellett jusson ideje munkájára és saját magára, családjára egyaránt. Nem kell számítógépes zseninek lennie, a lehetőség mindenki számára nyitva áll. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

A 2021. évi adójogiszabályi változások nyomában
2020. november 18.

Változó igények és változó jogszabályok keretében bővül azon lehetőségek száma, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön otthonról, kényelmesen és biztonságosan kezdje el tanulmányait, illetve folytassa azokat. A távoktatás lehetővé teszi, hogy kevesebb időráfordítással és emellett költséghatékonyan tanulhasson otthona kényelméből. Az online oktatási forma biztosítja, hogy szabadabb időbeosztással sajátítsa el a tananyagot, és a tanulás mellett jusson ideje munkájára és saját magára, családjára egyaránt. Nem kell számítógépes zseninek lennie, a lehetőség mindenki számára nyitva áll. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Kisokos online tudáshoz
2020. november 15.

Mivel egyre nő azok száma, akik inkább a távoktatásos OKJ képzéseket választják, s erre reagálva bővül az online formában elérhető képzések száma is, itt az ideje, hogy mindenki átlássa, mi mindenre van ahhoz szükség, hogy ebben az oktatási formában is sikerrel vegye az akadályokat és végül új végzettséget, szakmát szerezhessen. Az előnyök mellett, mint amilyen a szabad időbeosztás, az időmegtakarítás és a költséghatékonyság, bizony van pár jó tanács, amit ha megfogad, segítheti a választott OKJ tanfolyam sikeres elvégzését. Lássuk hát a tippeket! (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

A felnőttképzési rendszer változásai
2020. október 27.

A dinamikusabb, a technikai fejlődésre és a munkaerőpiacra az igényeknek megfelelően és kellően gyorsan reagáló felnőttképzés megvalósítása érdekében megújult a felnőttképzés rendszere. A változtatások a kormány által kitűzött célokat követték, miszerint mérhetővé akarták tenni a képzéseket, javítani akarták a képzések relevanciáját a munkaerőpiacon, csökkenteni az adminisztrációt, valamint növelni szerették volna a felnőttképzésben résztvevők számát. A változtatások ezeket a célokat próbálják meg szolgálni.A felnőttképzési rendszert és a rendszer szereplőit, az intézményeket, oktatókat és résztvevőket egyaránt érintő változások fokozatosan lépnek életbe. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

OKJ képzések távoktatásban
2020. október 26.

OKJ képzésre jellemzően a vonzó végzettség, s emellett a meglévő ismeretek bővítése, valamint az új tudásra (vagy állásra) szomjazás készteti a jelentkezőket. Találhatunk olyan képzéseket is, amelyek kiegészítik meglévő tudásunkat, és értékesebb, jobb versenyhelyzetben lévő munkavállalóvá válhatunk akár meglévő munkánkban, akár egy új állásra való jelentkezés folyamán. És ki ne akarna jobb pozícióból startolni vagy – nagyobb tudású – munkavállalóként biztosítani pozicíóját, esetleg előmeneteli lehetőségét a munkahelyén? (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Megszűnik az OKJ képzés
2020. október 26.

A Szakmajegyzék váltja fel az Országos Képzési Jegyzéket, s az új szakképzési rendszerben a legtöbb szakma iskolai rendszerű képzésben lesz megszerezhető. Ezzel párhuzamosan a tanulmányi idő növekedésével is számolni kell, a képzési idő minimum két év lesz. A most elérhető 759-féle szakma helyett az új képzési rendszerben csak 174 alapszakma közül lehet válogathatni, egyes szakmák pedig szakirányként szerepelnek majd az adott képzésen belül. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Az utolsó percekben van: Ha OKJ-s szakmát szeretne
2020. október 26.

Az államilag elismert OKJ képzésekkel, felnőttképzésben szervezett, tanfolyami képzés formájában, rövidebb idő alatt, munkához sokkal jobban igazodó időbeosztásban szerezhet szakmát, szemben az iskolarendszerű képzésekkel. Az Országos Képzési Jegyzék, azaz, az OKJ módosításáról megjelent kormányrendelet azonban jelentős mértékben csökkenti a megszerezhető szakmák számát. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Segítség a jogszabályi változások nyomon követéséhez

2020. október 24.

Biztosan nem egyszer járt már úgy, hogy nehezen követte a jogszabályi változásokat. Időnként rendkívül nehéz ezekből kiemelni a lényeges szempontokat, ami pedig nagyban segítené a változások és újdonságok megértését és feldolgozását, így az új jogszabályok követését is.Adózóként segítségére lehet a könyvelő, az adótanácsadó vagy adószakértő, de ki támogatja a szakembereket, hogy ne maradjanak le egy változásról sem, hogy minden új változást a lényegi szempontok mentén értsenek meg, s mindennapi munkájukban a lehető legmegfelelőbben alkalmazzák már a legújabb információkat is? (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Kisadózó nem főállású státuszban - előny vagy hátrány?
2020. október 15.

Ha az összes foglalkoztatási idejét tekintve a kisadózó legalább 36 órás munkaviszonyban van, illetve ha a Tbj. alapján kiegészítő tevékenységet folytat, valamint akkor, ha külföldön biztosított személynek minősül, akkor a kisadózó lehet nem főállású. Akkor is ez a helyzet, ha rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra jogosult, illetve rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Siessen, aki tanfolyamon akar szakmát szerezni
2020. január 17.

Igyekeznie kell azoknak, aki tanfolyami keretben céloznak meg államilag elismert - közismerten OKJ-s - szakképzettséget. December 31-ig lehet elkezdeni a kurzust, de a változó kínálat és az ideális helyszín megtalálása miatt már most érdemes böngészni és tervezni. Az új szakképzési és felnőttképzési törvény 2020 januárjában már hatályba lépett, a végrehajtási rendelet azonban még várat magára. Sok korábban közkedvelt tanfolyam nem lesz elérhető a jövőben a felnőttképzés keretei között. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Kérdőjelek az OKJ rendszer jövője körül
2019. október 07.

A Magyar Közlönyben ugyan már megjelent az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), de továbbra is sok a kérdőjel a rendszerben – reagáltak a Világgazdaság megkeresésére az OKJ-s felnőttképzésekkel foglalkozó cégek vezetői. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Nyitott, mi lesz az OKJ megszűnése után
2019. szeptember 03.

Jövő ősszel megszűnik az Országos Képzési Jegyzék (OKJ), az új rendszernek pedig egyelőre csak a körvonalai látszanak. A felnőttképzésben tanulni vágyók bizonytalanok, hogy érdemes-e elkezdeniük a tanulmányaikat még a mostani rendszerben, vagy célszerűbb megvárniuk a változásokat – válaszolták a Világgazdaság kérdésére a Penta Unió Oktatási Centrum Zrt. (Penta Unió Zrt.) és a Perfekt Zrt. képviselői.

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Negyedik ipari forradalom: így készülj a kihívásokra
2019. június 26.

Egy újabb ipari forradalom korszakát éljük, amely alapjaiban alakítja át a munkaerő-piaci viszonyokat és a lehetséges karrierutakat. Milyen következményekkel jár a technológiai fejlődés a munka világában, és mire kell figyelned, hogy képben maradj? Tóth Réka, a Perfekt szakértője foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

5+1 tipp – Így készülj az érettségire!
2019. május 30.

A digitalizáció korában mindannyian érezzük, hogy a munkánk sokszor olyan helyekre is betolakodik, ahol egyáltalán nincs keresnivalója. Márpedig az energikus, motivált munkavégzéshez rendszeres feltöltődésre, a hivatalos teendők nélkül töltött időre is szükségünk van. Az alábbiakban a Perfekt szakértője ad tippeket ahhoz, hogy minél kiegyensúlyozottabb lehessen munkánk és magánéletünk viszonya. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>
 

 

5+1 tipp – Így készülj az érettségire!
2019. április 9.

Alig egy hónap múlva kezdődnek az érettségik: május 3-tól június 28-ig tart 2019-ben az érettségi időszak. A végzős középiskolások már számolják vissza a napokat, és a legkülönfélébb tanulási módszereket bevetve készülnek a megmérettetésre. Az alábbiakban Tóth Réka, a Perfekt oktatási szakértője néhány praktikus tanulási tippel segít a felkészülésben. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a Társadalombiztosítási ügyintéző a legnépszerűbb
2019. március 6.

Ismét első helyre került a társadalombiztosítási ügyintéző képzés, miután tavaly letaszította trónjáról a bérügyintéző OKJ-t – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves adatok alapján összeállított rangsorban továbbra is a pénzügyi képzések dominálnak, 2018-ban ugyanakkor sokan jelentkeztek sportedző-, targoncavezető-, valamint emelőgépkezelő képzésekre is. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Külföldi munkavállalás: ez a 3 OKJ-s képzés segíthet
2019. február 21.

Sokan gondolkodnak rövid vagy hosszabb távú külföldi munkavállalásban, azonban egy ilyen kaland előtt érdemes alaposan felkészülni. Az alábbiakban a Perfekt oktatási szakértője ad néhány tippet azok számára, akik másik országban dolgoznának. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Évkezdés: karriertervezési tippek szakértőtől
2019. január 10.

A január az elhatározások és változások hónapja. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén fejlődni. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít néhány tippel, hogy karriered a céljaidnak megfelelően alakuljon 2019-ben. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

OKJ-s toplisták
2018. december 31.

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintézői képzést a bérügyintézői – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s toplistájából. Az ipari képzések közül a targoncavezetői a legnépszerűbb. (...)

Tovább a teljes online megjelent HVG cikkhez >>

Tovább a teljes cikkhez (HVG újság november 22.) >>

 

Így tedd le a munkát karácsony előtt 3 lépésben
2018. december 14.

Ki ne ismerné az érzést, amikor az ünnepi készületek alatt minden egyszerre a nyakunkba szakad? Takarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, és ha ez még mind nem lenne elég, ott az év végi hajtás a munkahelyen. Ha nem figyelünk oda, a rengeteg elvégzendő feladat felemészt bennünket, és mire eljönne az ünnep, az el nem végzett teendők miatt stresszesen állunk majd a fa alatt. Ennek azonban nem kell törvényszerűen így történnie. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít abban, hogyan érdemes 3 lépésben letenni a munkát, és nyugalomban eltölteni az ünnepeket. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

3 tipp, ami megkönnyíti a visszatérést a munkába kisgyerekes anyáknak
2018. november 13.

A szülést követő időszak után nem könnyű visszatérni a munka világába: a babával szoros együttlétben töltött hónapok után új időrendhez, más típusú elvárásokhoz kell igazodnunk, miközben az otthoni feladatokat sem ússzuk meg. Tóth Réka, a Perfekt szakértője az alábbiakban néhány tippel segít abban, hogy miként könnyíthetjük meg ezt az időszakot, hogyan készüljünk visszatérni a munkába.(…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Karrierváltásra készülsz? Szakértő ad tippeket a jó döntéshez!
2018. október 4.

Sokféle oka lehet a karrierváltásnak: újabb kihívások keresése, magasabb jövedelem iránti igény, vagy például a harmonikusabb munka-család egyensúly megteremtése. A karrierváltás egy sima munkahelyváltásnál összetettebb kérdés, hiszen ilyenkor szakmát is cserélünk. Az OKJ képzéseket kínáló Perfekt szakértője az alábbiakban segít abban, mire érdemes figyelni karrierváltás előtt.

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Ipari OKJ-s képzések toplistája: a targoncavezető a legnépszerűbb
2018. szeptember 20.

Idén is a gépkezelői és a gépész ipari tanfolyamok a legkeresettebbek – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Ebben az évben a targoncavezető és emelőgépkezelő mellé az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés is felkerült a dobogóra. Nézzük, hogyan alakult az ipari OKJ-s képzések toplistája 2018-ban. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Hamarosan minden kiderül – érkeznek a pótfelvételi ponthatárok
2018. augusztus 23.

Pénteken kiderül, hányan kezdik meg idén szeptemberben tanulmányaikat valamelyik felsőoktatási intézményben, hiszen kihirdetik a 2018-as pótfelvételi ponthatárokat. Azoknak sem kell azonban elkeseredniük, akiknek nem sikerült a felvételi: érdemes rugalmas időbeosztásban végezhető, a munkáltatók körében is népszerű OKJ-s képzést választaniuk. A felnőttképzéssel foglalkozó intézményekben általában ősszel indul a képzések többsége, így fontos, hogy minél gyorsabban megszülessen a döntés. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Ma kiderülnek a felsőoktatási felvételi ponthatárok: van B-terved?
2018. július 25.

Ma este elérhetővé válnak a 2018-as ponthatárok, így kiderül, ki kerül be a vágyott felsőoktatási intézménybe. Ebben az évben 107 ezernél több diák várja az eredményeket, az oktatási szakértő szerint azonban azoknak sem érdemes elkeseredniük, akiknek nem sikerül bejutniuk a felsőoktatásba, hiszen a továbbtanulásnak számos alternatívája áll rendelkezésre. A lényeg, hogy mindig legyen egy B-tervünk is, amivel nem esünk ki a tanulás ritmusából. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Női OKJ-s Toplista: a pénzügyi-gazdasági terület továbbra is vonzó
2018. június 25.

A Perfekt Zrt. idén is elkészítette a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top 10-es listáját. A rangsor szerint 2017-ben a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a hölgyek közül. Az említetteken kívül még az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros tartották meg tavalyi helyezésüket. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Zalaegerszegi TV szereplés
2018. április 9.

Megtekintem >>

 

RTL Klub - Reggeli c. műsorában szereplés
2018. április 6.

Megtekintem >>

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a Bérügyintéző a legnépszerűbb
2018. március 8.

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintéző képzést a bérügyintéző OKJ – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint továbbra is a pénzügyi képzések uralják a legnépszerűbbek mezőnyét, de sokan jelentkeztek 2017-ben sportedzőnek és targoncavezetőnek is. Így alakult át a ranglista 2016-hoz képest. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját
2018. feburár 22.

A legtöbben szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele OKJ-s képzésbe – derül ki a Perfekt Zrt. hallgatói körében készített felméréséből. Az eredmények alapján a tanulásba fektetett munka kevesebb mint egy év alatt meghozza az eredményét. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Öt karrierfogadalom, ami beindítja az új évedet
2018. január 16.

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében. A Perfekt Zrt. szakértője szerint az alábbi öt tanácsot érdemes megfogadni, hogy karrierünk szempontjából is igazán sikeres legyen a 2018-as év. (...)

Tovább a tejles cikkhez >>