Ugrás a tartalomhoz

Kérdése van? Válaszolunk!
Negyedik ipari forradalom: így készülj a kihívásokra
2019. június 26.

Egy újabb ipari forradalom korszakát éljük, amely alapjaiban alakítja át a munkaerő-piaci viszonyokat és a lehetséges karrierutakat. Milyen következményekkel jár a technológiai fejlődés a munka világában, és mire kell figyelned, hogy képben maradj? Tóth Réka, a Perfekt szakértője foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>


 

5+1 tipp – Így készülj az érettségire!
2019. május 30.

A digitalizáció korában mindannyian érezzük, hogy a munkánk sokszor olyan helyekre is betolakodik, ahol egyáltalán nincs keresnivalója. Márpedig az energikus, motivált munkavégzéshez rendszeres feltöltődésre, a hivatalos teendők nélkül töltött időre is szükségünk van. Az alábbiakban a Perfekt szakértője ad tippeket ahhoz, hogy minél kiegyensúlyozottabb lehessen munkánk és magánéletünk viszonya. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>
 

5+1 tipp – Így készülj az érettségire!
2019. április 9.

Alig egy hónap múlva kezdődnek az érettségik: május 3-tól június 28-ig tart 2019-ben az érettségi időszak. A végzős középiskolások már számolják vissza a napokat, és a legkülönfélébb tanulási módszereket bevetve készülnek a megmérettetésre. Az alábbiakban Tóth Réka, a Perfekt oktatási szakértője néhány praktikus tanulási tippel segít a felkészülésben. (…)

Tovább a teljes cikkhez >>
 

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a Társadalombiztosítási ügyintéző a legnépszerűbb
2019. március 6.

Ismét első helyre került a társadalombiztosítási ügyintéző képzés, miután tavaly letaszította trónjáról a bérügyintéző OKJ-t – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves adatok alapján összeállított rangsorban továbbra is a pénzügyi képzések dominálnak, 2018-ban ugyanakkor sokan jelentkeztek sportedző-, targoncavezető-, valamint emelőgépkezelő képzésekre is. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Külföldi munkavállalás: ez a 3 OKJ-s képzés segíthet
2019. február 21.

Sokan gondolkodnak rövid vagy hosszabb távú külföldi munkavállalásban, azonban egy ilyen kaland előtt érdemes alaposan felkészülni. Az alábbiakban a Perfekt oktatási szakértője ad néhány tippet azok számára, akik másik országban dolgoznának. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Évkezdés: karriertervezési tippek szakértőtől
2019. január 10.

A január az elhatározások és változások hónapja. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén fejlődni. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít néhány tippel, hogy karriered a céljaidnak megfelelően alakuljon 2019-ben. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

OKJ-s toplisták
2018. december 31.

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintézői képzést a bérügyintézői – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s toplistájából. Az ipari képzések közül a targoncavezetői a legnépszerűbb. (...)

Tovább a teljes online megjelent HVG cikkhez >>

Tovább a teljes cikkhez (HVG újság november 22.) >>

 

Így tedd le a munkát karácsony előtt 3 lépésben
2018. december 14.

Ki ne ismerné az érzést, amikor az ünnepi készületek alatt minden egyszerre a nyakunkba szakad? Takarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, és ha ez még mind nem lenne elég, ott az év végi hajtás a munkahelyen. Ha nem figyelünk oda, a rengeteg elvégzendő feladat felemészt bennünket, és mire eljönne az ünnep, az el nem végzett teendők miatt stresszesen állunk majd a fa alatt. Ennek azonban nem kell törvényszerűen így történnie. Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít abban, hogyan érdemes 3 lépésben letenni a munkát, és nyugalomban eltölteni az ünnepeket. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

3 tipp, ami megkönnyíti a visszatérést a munkába kisgyerekes anyáknak
2018. november 13.

A szülést követő időszak után nem könnyű visszatérni a munka világába: a babával szoros együttlétben töltött hónapok után új időrendhez, más típusú elvárásokhoz kell igazodnunk, miközben az otthoni feladatokat sem ússzuk meg. Tóth Réka, a Perfekt szakértője az alábbiakban néhány tippel segít abban, hogy miként könnyíthetjük meg ezt az időszakot, hogyan készüljünk visszatérni a munkába.(…)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Karrierváltásra készülsz? Szakértő ad tippeket a jó döntéshez!
2018. október 4.

Sokféle oka lehet a karrierváltásnak: újabb kihívások keresése, magasabb jövedelem iránti igény, vagy például a harmonikusabb munka-család egyensúly megteremtése. A karrierváltás egy sima munkahelyváltásnál összetettebb kérdés, hiszen ilyenkor szakmát is cserélünk. Az OKJ képzéseket kínáló Perfekt szakértője az alábbiakban segít abban, mire érdemes figyelni karrierváltás előtt.

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Ipari OKJ-s képzések toplistája: a targoncavezető a legnépszerűbb
2018. szeptember 20.

Idén is a gépkezelői és a gépész ipari tanfolyamok a legkeresettebbek – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Ebben az évben a targoncavezető és emelőgépkezelő mellé az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés is felkerült a dobogóra. Nézzük, hogyan alakult az ipari OKJ-s képzések toplistája 2018-ban. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Hamarosan minden kiderül – érkeznek a pótfelvételi ponthatárok
2018. augusztus 23.

Pénteken kiderül, hányan kezdik meg idén szeptemberben tanulmányaikat valamelyik felsőoktatási intézményben, hiszen kihirdetik a 2018-as pótfelvételi ponthatárokat. Azoknak sem kell azonban elkeseredniük, akiknek nem sikerült a felvételi: érdemes rugalmas időbeosztásban végezhető, a munkáltatók körében is népszerű OKJ-s képzést választaniuk. A felnőttképzéssel foglalkozó intézményekben általában ősszel indul a képzések többsége, így fontos, hogy minél gyorsabban megszülessen a döntés. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Ma kiderülnek a felsőoktatási felvételi ponthatárok: van B-terved?
2018. július 25.

Ma este elérhetővé válnak a 2018-as ponthatárok, így kiderül, ki kerül be a vágyott felsőoktatási intézménybe. Ebben az évben 107 ezernél több diák várja az eredményeket, az oktatási szakértő szerint azonban azoknak sem érdemes elkeseredniük, akiknek nem sikerül bejutniuk a felsőoktatásba, hiszen a továbbtanulásnak számos alternatívája áll rendelkezésre. A lényeg, hogy mindig legyen egy B-tervünk is, amivel nem esünk ki a tanulás ritmusából. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Női OKJ-s Toplista: a pénzügyi-gazdasági terület továbbra is vonzó
2018. június 25.

A Perfekt Zrt. idén is elkészítette a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top 10-es listáját. A rangsor szerint 2017-ben a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a hölgyek közül. Az említetteken kívül még az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros tartották meg tavalyi helyezésüket. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

 

Hogyan válassz megfelelő OKJ-s képzést? – Tippek szakértőtől
2018. május 29.

Alig két hónap múlva kiderülnek a felvételi ponthatárok. Annak, akit nem vesznek fel felsőoktatási intézménybe, vagy akár a diploma kiegészítéseként is érdemes elvégezni egy OKJ-s képzést. Mire érdemes figyelni a képzés kiválasztásakor? A Perfekt Zrt. oktatási szakértője most tippekkel segít, hogy a számos lehetőség közül megtaláld a számodra legmegfelelőbbet. (...)

Tovább a teljes cikkhez >>

Tovább a Katedra magazin 2018. június 26-i adásának meghallgatásához >>

Tovább a ZOOM videóriportjára >>

 

5+1 tipp: így készülj fel az érettségire
2018. április 16.

Megtekintem >>

Maxi rádiós interjú:

 

 

Zalaegerszegi TV szereplés
2018. április 9.

Megtekintem >>

 

 

RTL Klub - Reggeli c. műsorában szereplés
2018. április 6.

Megtekintem >>

 

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a Bérügyintéző a legnépszerűbb
2018. március 8.

 

 

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintéző képzést a bérügyintéző OKJ – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint továbbra is a pénzügyi képzések uralják a legnépszerűbbek mezőnyét, de sokan jelentkeztek 2017-ben sportedzőnek és targoncavezetőnek is. Így alakult át a ranglista 2016-hoz képest. (…)

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját
2018. feburár 22.

 

A legtöbben szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele OKJ-s képzésbe – derül ki a Perfekt Zrt. hallgatói körében készített felméréséből. Az eredmények alapján a tanulásba fektetett munka kevesebb mint egy év alatt meghozza az eredményét. (...)

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

Öt karrierfogadalom, ami beindítja az új évedet
2018. január 16.

 

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében. A Perfekt Zrt. szakértője szerint az alábbi öt tanácsot érdemes megfogadni, hogy karrierünk szempontjából is igazán sikeres legyen a 2018-as év. (...)

 

Tovább a tejles cikkhez >>

 

 

 

Job hopping: így kovácsolhatsz előnyt a gyakori munkahelyváltásból
2017. december 14.

 

 

 

Néhány évtizeddel korábban teljesen megszokott volt, ha valaki az első munkahelyéről ment nyugdíjba, ez azonban mára szinte ritkaságszámba megy, sőt az is, ha akár csak tíz évnél többet egy helyen töltünk. Ma már egyre gyakoribb a job hopping, vagyis az 1-2 évenkénti munkahely- vagy akár szektorváltás is. Bár a munkáltatók nem rajonganak a job hopperekért, a Perfekt Zrt. szakértője szerint munkavállalóként, tudatosan felépített stratégiával könnyen előnyt kovácsolhatunk belőle. (...)

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

Így könnyítheted meg a visszatérést a munka világába szülés után
2017. november 21.

 

 

 

A gyermekvállalás még ma is mumus a munkaerőpiacon: sokszor már az állásinterjún felmerül a kérdés, hogy a jelentkező szeretne-e a jövőben gyereket vállalni. A női munkavállalók később is félve osztják meg munkaadójukkal a gólyahírt, hiszen nem ritka, hogy válaszul a munkáltató olyan környezetet teremt, amellyel megnehezíti a visszatérést a munka világába. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője az alábbiakban tippekkel segít, hogy miként erősíthetjük munkaerőpiaci helyzetünket szülés után. (...)

 

 

 

Tovább a tejles cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

5 tipp az ideális work-life balance megteremtéséhez
2017. október 19.

 

 

 

A munka és magánélet közötti egyensúly megteremtése kulcsfontosságú kérdés, hiszen bármerre billen el a mérleg nyelve, sérülhet a közérzetünk, túlhajszolttá vagy motiválatlanná válhatunk, ami hosszú távon veszélybe sodorhatja a karrierünket, és testi-lelki egészségünket is. A Perfekt Zrt. szakértője szerint ezeket a tippeket érdemes megfogadni az ideális work-life balance megtalálásához. (...)

 

 

 

Tovább a tejles cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

Versenyképes vállalat csak versenyképes vezetőkkel képzelhető el
2017. szeptember 26.

 

 

 

Ilyen, és ehhez hasonló markáns véleményekkel találkozhattunk a tegnap megtartott NGM – KKVHÁZ találkozóján. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, az épület impozáns Pénztártermében tartott, mintegy 60 fő részvételével lezajlott vitadélután fókuszában a versenyképesség állt. A csapatok többségében sokféle álláspont ütközött, de ami közös volt, hogy a vállalkozások versenyképessége nem képzelhető el együttműködés és rugalmas, gyakorlatorientált képzés nélkül. A PERFEKT Zrt-nél a képzésfejlesztésben látjuk versenyképességünk zálogát, melyben vállalati partnereink legfőbb tanácsadóink. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy támogassuk és jelen legyünk olyan eseményeken, ahol a szektort érintő legfontosabb kérdések kerülnek napirendre.

 

 

 

A kezdeményezés tartalmába, ill. a rendezvény részleteibe itt tekinthetnek bele

 

 

 

 

 

 

 

Ipari OKJ-s képzések toplistája: emelőgépkezelő képzések az élen
2017. szeptember 12.

 

 

 

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Továbbra is a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, de idén a targoncavezető és emelőgépkezelő mellé a gázcseretelep-kezelő képzés is felkerült a dobogóra. Így alakult át az ipari OKJ-s képzések toplistája 2017-ben. (...)

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

Diploma után szakképzés: nem visszalépés, hanem jó befektetés
2017. szeptember 8.

 

 

 

(…) Kiss János Tamás, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint az OKJ-s képzéseikre jelentkezők között a felsőfokú végzettségűek aránya az elmúlt öt évben folyamatosan növekedett. Míg 2013 és 2015 között csupán a résztvevők negyede, az elmúlt két évben már a Perfektnél képzést megkezdők harmada került ki a diplomások köréből. A szakember lapunknak elmondta: az ilyen végzettséggel érkezők háromnegyede nő, ám mind a férfiak, mind pedig a nők közül jellemzően a 25–44 éves korosztályba tartozók jelentkeznek a képzéseikre. – A 25–34 éves korosztály tagjai első sorban felsőfokú tanulmányaik kiegészítése céljából érkeznek, a 35–44 évesek az előbbiek mellett gyakran egy új karrier építésének megalapozásául kezdenek nálunk szakmai képzésbe – tette hozzá Kiss János Tamás. Kiemelte, hogy a felsőfokú tanulmányok több esetben is beszámíthatók egy adott szakmai képzésbe, és ez rövidítheti a szakképzés idejét. (…)

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

Ma kiderülnek a pótfelvételi ponthatárok
2017. augusztus 25.

 

 

 

Ma este végre teljes lesz azok listája, akiknek sikerült bekerülniük a felsőoktatásba, ugyanis nyilvánosságra hozzák a pótfelvételi ponthatárokat. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint azonban azoknak sem kell elkeseredniük, akik idén lecsúsznak a vágyott szakjukról: számukra remek „B” terv lehet egy OKJ-s képzés elvégzése. A képzőhelyek a szeptemberben induló képzésekre is várják még a jelentkezőket, azonban nem árt sietni, ha biztos OKJ-s férőhelyet szeretnénk magunknak. (...)

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

106 ezer felvételiző várja a ponthatárokat
2017. július 26.

 

 

 

Már csak néhány óra, és kiderülnek a 2017-es felvételi ponthatárok. Idén összesen 106 ezer jelentkező izgulhat, sikerült-e elegendő pontot összegyűjtenie, hogy szeptembertől ott kezdhesse meg felsőfokú tanulmányait, ahova a legjobban szeretett volna bekerülni. Az oktatási szakértő szerint azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem kerülnek be a vágyott szakra, hiszen a gyakorlatorientált, rugalmas időbeosztásban végezhető OKJ-s képzések kiváló „B” tervet jelenthetnek a számukra. (...)

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

Női OKJ-s Toplista: gazdasági és sportedző képzések az élen
2017. június 28.

 

 

 

A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top10-es listája szerint továbbra is a pénzügyi-gazdasági területek vonzzák legjobban a hölgyeket, de a Perfekt adatai szerint egyre többen választják a sportedzői képzést is. (...)

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

Itt a zökkenőmentes pályakezdés titka: gyakorlatorientált képzések
2017. május 25.

 

 

 

Az első munkahely megtalálása nem egyszerű feladat. A legtöbb álláshirdetésben kikötés a tapasztalat, kérdés azonban, hogyan szerezhetünk tapasztalatot frissen végzett szakemberként? Munkavállalói oldalról ugyanakkor érthető az elvárás, hiszen az elméletben megszerzett tudást sokszor nehezen tudják átültetni a gyakorlatba a pályakezdők. A Perfekt oktatási szakértője szerint a gyakorlatorientált képzések jelenthetik a megoldást a „huszonkettes csapdájára”. (…)

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

5+1 tipikus hiba az érettségi felkészülés alatt
2017. április 25.

 

 

 

Közeledik az érettségi időszaka: május 8-án indulnak a vizsgák a magyar írásbelivel, néhány héttel később pedig már az emelt szinten szóbelizők húzzák a tételeket. Habár az érettségi tétje nagy, hiszen a továbbtanulás is múlhat rajta, mégis számos olyan tipikus hibával találkozhatunk, amelyeket évről évre hajlamosak elkövetni a felkészülés során a diákok. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője most arra ad tippeket, hogy miként kerülhetjük el a leggyakoribb hibákat. (…)

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKJ-s Képzések Toplistája: pénzügyi képzések a dobogón
2017. március 8.

 

 

 

 

 

Továbbra is a társadalombiztosítási ügyintéző képzés a legnépszerűbb – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint tavaly sem csökkent az érdeklődés a szakképzések iránt, nőtt viszont a főiskolai végzettséggel jelentkezők aránya. A listát továbbra is a pénzügyi képzések uralják, ugyanakkor 2015-höz képest jelentős változások történtek a Top10-ben. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek közül az OKJ-s képzések közül válassz, ha biztos állást szeretnél!
2017. február 14.

 

 

 

 

 

Időről időre változik, hogy éppen melyek a legkeresettebb foglalkozások, egy viszont biztos: ma Magyarországon megéri szakmát tanulni, hiszen egy OKJ-s szakképzettséggel viszonylag könnyen találhatunk jól fizető, biztos állást. Az alábbiakban oktatási szakértő segítségével foglaljuk össze, milyen szakemberekért kapkodnak a munkaerőpiacon. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új év, új karrier? Karriertervezési tippek szakértőtől
2017. január 3.

 

 

 

 

 

Az év eleje jó alkalom arra, hogy átgondoljuk, miként alakult karrierünk az elmúlt esztendőben, és megtervezzük, idén mit teszünk a szakmai fejlődés érdekében. Az alábbiakban oktatási szakértő segít abban, milyen lépéseket tegyünk a karriertervezés során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Élethosszig tartó tanulás: 5 tipp a naprakész tudás megszerzéséhez
2016. október 19.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Életünk kétharmadában dolgozunk, ez akár négy évtizedet is jelenthet a munka világában. Az új kihívások keresése, és a néhány évenkénti munkahelyváltás természetes folyamattá vált. A sikeres előrelépéshez fontos, hogy elsajátítsuk az élethosszig tartó tanulás szemléletét és tartani tudjuk a lépést a munkaerőpiaci elvárásokkal. Ebben segít néhány tippel az oktatási szakértő. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ipari OKJ-s képzések toplistája: egyre népszerűbbek a gépkezelő képzések
2016. szeptember 15.

 

 

 

 

 

 

 

A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. ipari OKJ-s képzések toplistájának adatai azt mutatják, hogy továbbra is nagy az igény a termelő szektort segítő szakképesítésekre. A 2016. első háromnegyed éves adatai alapján összeállított listán a legnépszerűbbek a különböző gépkezelői tanfolyamok. A szakértő szerint tovább növekedett a személyre szabott, egyéni programok alapján összeállított képzések iránti kereslet is. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jönnek a pótfelvételi ponthatárok: ma végleg eldől, kik kezdhetik meg a felsőoktatási tanulmányaikat
2016. augusztus 25.

 

 

 

 

 

Ma végleg eldől, hogy kik azok, akik szeptembertől megkezdhetik tanulmányaikat a felsőoktatásban. Júliusban 75 ezer jelentkező már megnyugodhatott, hiszen sikeresen felvételt nyertek a kiszemelt intézménybe. Hozzájuk csatlakozhat az a további 7-9000 diák, akik a pótfelvételi eljárás során kaptak lehetőséget a továbbtanulásra. Akiknek azonban a második körben sem jött össze a felvételi, számos lehetőség közül választhatnak, hogy hasznosan töltsék el az előttük álló egy évet, amíg újra jelentkezhetnek. Ha OKJ-s képzés mellett döntenek, elsajátíthatnak egy szakmát, és akár a következő évi felvételihez szükséges többletpontszámot is megszerezhetik. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

111 ezer felvételiző sorsa dől el ma este
2016. július 26.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még néhány óra, és kiderül, hogy hol húzták meg idén a ponthatárokat a felsőoktatási felvételi során. Idén 111 ezernél is többen izgulhatnak, hogy sikerül-e bekerülniük a vágyott szakra. Azoknak sem kell elkeseredniük azonban, akik kimaradnak, ha időben jelentkeznek, még változatlan feltételekkel vehetnek részt OKJ-s képzéseken, melyekkel nemcsak piacképes szakmákat sajátíthatnak el, hanem akár pluszpontokhoz is juthatnak egy esetleges későbbi felsőoktatási jelentkezésnél. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5+1 tipp a sikeres szóbeli érettségi felkészüléshez
2016. május 25.

 

 

 

 

 

Hamarosan kezdődnek a szóbeli érettségik. A sikeres vizsgához rengeteg tételt, témakört, adatot kell feldolgozni és megtanulni. A felkészülés napjaiban érdemes megfogadni Dr. Dobay Péter, a Perfekt Zrt. oktatási szakértőjének tanulási tippjeit, hogy a szóbeli érettségi megmérettetésen sikerrel vegyük az akadályokat! (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 tipp a sikeres munkahelyváltáshoz
2016. április 5.

 

 

 

 

 

Számos okból dönthetünk úgy, hogy új munkahely után nézünk. A rossz munkakörnyezet, az alacsony szakmai vagy anyagi megbecsülés, az unalmas feladatok vagy az előrelépési lehetőségek hiánya is elég indok lehet a váltásra. Az alábbiakban az oktatási szakértő segít néhány hasznos tippel, hogy az állásváltás valóban előrelépést hozzon karrierünk szempontjából. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a társadalombiztosítási ügyintéző az élen
2016. máricus 8.

 

 

 

 

 

A társadalombiztosítási ügyintéző OKJ-s képzésre jelentkeztek a legtöbben tavaly – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. A felnőttképzési intézmény összesítése alapján 2015-ben a vállalkozási mérlegképes könyvelő, valamint a bérügyintéző került még dobogós helyre, és a gazdasági-pénzügyiek mellett ipari képzések is helyet kaptak a toplistán. A tavalyi év összesített adataiból az is kiderült, hogy minden területen nőtt az OKJ-s képzésekre jelentkezők száma. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 5 leggyakoribb hiba szakválasztáskor
2016. február 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közeledik február 15, a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje. Sokan az utolsó pillanatig várnak a döntéssel, mert nincs egyértelmű elképzelésük arról, milyen szakot válasszanak. Érdemes ilyenkor sorra venni a lehetőségeket, és odafigyelni néhány tipikus hibára, amelyet hajlamosak vagyunk elkövetni szakválasztáskor. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok kisgyermekes anyuka választja az OKJ-s képzéseket
2016. január 13.

 

 

 

 

 

Az álláskereső kisgyermekes anyukák munkaerőpiaci kilátásaikat tekintve a nyugdíj előtt állókhoz és a pályakezdőkhöz hasonlóan nehéz helyzetben vannak. Bár törvény védi a várandós édesanyák munkahelyét, mégsem ritka, hogy a gyes vagy gyed ideje alatt megszűnik valakinek a pozíciója, vagy épp nincs foglalkoztatásban, amikor megérkezik a legújabb családtag. A munkaerőpiacra történő visszatérés megkönnyítése érdekében ezért a Perfekt Zrt. adatai szerint sok kisgyermekes anyuka választ valamilyen rugalmas időbeosztásban elvégezhető, keresett szakképesítést kínáló OKJ-s képzést. (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ipari OKJ-s képzések toplistája
2015. szeptember 22.


Az országos hálózattal rendelkező, felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. 2015 első féléves adatai alapján összeállította a legnépszerűbb ipari OKJ-s szakképzések toplistáját. Az adatok alapján az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő, valamint a targoncavezető képzésekre jelentkeztek a legtöbben. A szakember szerint a munkavállalóikat képzésekre küldő vállalatokat ma már tanácsadással, felméréssel és egyéni programok összeállításával is segítik a legfelkészültebb képzőhelyek.

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma este kiderülnek a felsőoktatási felvételi ponthatárok
2015. július 23.


Aki nem jut be, annak érdemes érettségivel megkezdhető OKJ-s képzést választania
Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így kiderül, hogy kik jutottak be valamelyik felsőoktatási intézménybe. Miközben nagy a diploma megszerzéséért folyó küzdelem, a számok azt mutatják, hogy egyre több fiatal ismeri fel az OKJ-s képzések előnyeit is. Ezek a képzések ugyanis a felsőoktatás jó alternatíváját jelentik, hiszen jól fizető szakmákat kínálnak, egy későbbi felvételi esetén pedig plusz pontokra váltható előnyt is jelentenek.

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Népszerű OKJ-s képzések nők körében
2015. június 9.


A rugalmasság, a tervezhetőség és a folyamatos fejlődés egyre fontosabb szerepet játszanak a női karriertervezés szempontjából is. Az OKJ-s képzések ezért különösen népszerűek a hölgyek körében, melyek a legkülönbözőbb életkorokban segítenek a szakmai előmenetelben, vagy éppen a váltásban. Az országos hálózattal rendelkező, felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. 2010-2014 év közötti adatainak elemzésével kereste a választ arra, hogy miként illeszkednek a modern női karrierútba ezek a tanfolyamok, valamint melyek voltak 2014-ben a legnépszerűbb képzések a hölgyek körében.

Tovább a teljes cikkhez >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interjú a Nyíregyháza TV-ben.
Megtekintés >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5+1 tipp érettségizőknek a nagy hajrára
2015. április 29.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamarosan megkezdődik a 2015-ös érettségi időszak, amely óriási mérföldkő az érettségiző fiatalok életében. Legyen szó továbbtanulásról vagy valamilyen szakma elsajátításáról, komoly tétje van az érettségi vizsgának. Hogy melyek a legfontosabb határidők a következő időszakban, valamint a csokoládé helyett milyen biztos módszerek léteznek a sikeres felkészüléshez, azt megtudhatjuk az oktatási szakértőtől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKJ-s Képzések Toplistája: a mérlegképes könyvelő a sláger
2015. február 12.

 

 

 

 

 

A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. 2014. évi adatai alapján összeállította a legnépszerűbb OKJ-s Képzések Toplistáját. Az országos hálózattal rendelkező intézmény összesítése alapján 2014-ben a mérlegképes könyvelő képzésekre jelentkeztek a legtöbben, ami nem véletlen, hiszen ez az egyik legkeresettebb, jól fizető szakma a hazai munkaerő-piacon. A tavalyi év összesített adataiból az is kiderült, hogy egyre több fiatal számára jelenti az OKJ az egyetemi vagy főiskolai tanulmányok alternatíváját, hiszen gyakorlatorientált tudást és tervezhető karrierutat kínál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább a teljes cikkhez >>>