Ugrás a tartalomhoz

Személyi edző
55 813 01, E-000026/2013/A048

Helyszín Fontos További információ Jelentkezés
Zalaegerszeg

Tervezett kezdés: 2020. november

További információ Jelentkezem

A SZEMÉLYI EDZŐ ...

A személyi edző különböző sportlétesítményekben megszervezi vendégkörét, a kliens igényeihez és állapotához igazodó edzéstervet készít, vezeti az edzéseket, és segítséget nyújt az egészséges táplálkozás megvalósításában.

 

MIÉRT A PERFEKT A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

 • Több évtizedes képzés- és vizsgaszervezési tapasztalattal rendelkezünk.
 • Évente közel tizenötezer résztvevő veszi igénybe szolgáltatásainkat és több ezren szereznek a sikeres vizsga után államilag elismert bizonyítványt.
 • Oktatóink elméletileg nagyszerűen felkészült, kiváló gyakorlati szakemberek, akik a sikeres vizsgafelkészítésen túl a szakmai munkában is azonnal hasznosítható tudást adnak át.
 • Ügyfélszolgálatainkon segítőkész, szakmailag felkészült munkatársaink fogadják Önt.
 • A felkészülést szakkönyvekkel, szükség szerint konzultációs lehetőségekkel, kiegészítő, akár e-learning tananyagokkal támogatjuk.

 

Hiszünk abban, hogy A TUDÁS A LEGJOBB BEFEKTETÉS!

 

KARRIERLEHETŐSÉGEK, BETÖLTHETŐ MUNKAKÖRÖK

Többek között:

 • Személyi edző
 • Kondicionáló edző
 • Teremedző

 

A KÉPZÉSRŐL

A képzés megkezdésének feltétele:

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

Szakmai előképzettség:

 • 54 813 02 Sportedző (a sportág megjelölésével)
 • 31 813 01 Sportoktató (a sportág megjelölésével)
 • 54 813 01 Fitness-wellness instruktor
 • 51 813 01 Aqua tréner
 • 51 813 02 Csoportos fitness instruktor
 • 51 813 03 Fitness instruktor

 

A képzés időtartama: 200 óra

A képzés moduljai, a modulhoz rendelt modulzáró vizsga vizsgatevékenysége

10339-12 A személyi edzés elmélete és módszertana (írásbeli)

A modul célja, hogy

 • a résztvevő képes legyen önállóan személyi edzéstervet készíteni, valamint a személyi edzés bizonyos formáinak (kardio, nyújtó, erősítő, vagy speciális egészségfejlesztő) és részleteinek (állapotfelmérő, bemelegítő, képességfejlesztő) vezetésére meghatározott sajátosságokkal rendelkező kliens számára.

 

10340-12 Táplálkozás és testsúlyszabályozás (írásbeli)

A modul célja, hogy

 • a résztvevvő munkája során fel tudja használni a korszerű táplálkozástudomány eredményeit, tárgyilagos, szakmai érvekkel alátámasztott véleményt alakítson ki az egyes táplálkozási irányzatok, diéták, valamint a különböző táplálékkiegészítők előnyeiről és hátrányairól, megismertesse klienseivel az egészséges táplálkozás alapelveit. Étrendmintákat állítson össze számukra, az edzéscélok megvalósulását segítő táplálkozási javaslatokat fogalmazzon meg, felmérjei a kliens tápláltsági állapotát, meghatározza ideális testsúlyát, testsúlycsökkentő mozgásprogramokat és étkezési tervet állítson össze.

 

10341-12 Testformálás (gyakorlati)

A modul célja, hogy

 • a résztvevő olyan ismereteket szerezzen, amellyel képes lesz felmérni a kliens testalkati sajátosságait és erőállapotát, az adottságokból és az aktuális állapotból kiinduló, reális alakformálási célokat meghatározni, az edzéstervezés során képes alkalmazni a sporttudomány korszerű ismereteit, edzéselveit, megfelelő edzésmódszereket meghatározni.

 

 

Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

 

Vizsgáztatási követelmények

A képzés komplex szakmai vizsgával ér véget. A vizsgára bocsátás feltételei: az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai

I. Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: A személyi edzés tervezése és vezetése

A vizsgafeladat ismertetése: Személyi edzésterv készítése, valamint szituációs feladatként a személyi edzés bizonyos formáinak (kardio, nyújtó, erősítő, vagy speciális egészségfejlesztő) és részleteinek (állapotfelmérő, bemelegítő, képességfejlesztő) vezetése meghatározott sajátosságokkal rendelkező kliens számára

A vizsgafeladat időtartama: 45 perc

 

II. Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Speciális edzéstervezés, táplálkozás

A vizsgafeladat ismertetése: Krónikus betegek személyi edzése, az állóképesség, az erő és az ízületi mozgékonyság fejlesztése a személyi edzésben, személyiség és testalkati tipológiák, testtartáselemzés és tartásjavítás, testformálás és testsúlyszabályozás, egészséges táplálkozás, táplálkozási szokások, táplálkozási típusok és zavarok, folyadékháztartás, étrendtervezés

A vizsgafeladat időtartama: 45 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő 30 perc)

 

 

A Személyi edző szakképesítés vonatkozásában vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkezünk, így a komplex szakmai vizsgát is a Perfekt Zrt. szervezésében teljesíthetik képzésben résztvevőink. A komplex szakmai vizsga sikeres teljesítését követően állítjuk ki vizsgázóinknak a Személyi edző végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt.