Ugrás a tartalomhoz

Tűzvédelmi főelőadó
53 861 10, E-000026/2013/A217

Helyszín Fontos További információ Jelentkezés
Szolnok

Tervezett indítás: 2020. szeptember

További információ Jelentkezem

A TŰZVÉDELMI FŐELŐADÓ ...

A jogszabályban meghatározott, vagy annál alacsonyabb tűzveszélyességi szintű gazdálkodó szervek, létesítmények tűzvédelmével kapcsolatos szakfeladatok önálló ellátása. A létesítmény tűzvédelmi viszonyainak értékelése, tervezése, szabályozása, szervezése, vezetői döntések előkészítése, a végrehajtás ellenőrzése. Munkavállalóként, vagy szolgáltatóként képes a gazdálkodó szervezet szakszerű tűzvédelmi igazgatási tevékenységének önálló végzésére.

 

MIÉRT A PERFEKT A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

 • Több évtizedes képzés- és vizsgaszervezési tapasztalattal rendelkezünk.
 • Évente közel tizenötezer résztvevő veszi igénybe szolgáltatásainkat és több ezren szereznek a sikeres vizsga után államilag elismert bizonyítványt.
 • Oktatóink elméletileg nagyszerűen felkészült, kiváló gyakorlati szakemberek, akik a sikeres vizsgafelkészítésen túl a szakmai munkában is azonnal hasznosítható tudást adnak át.
 • Ügyfélszolgálatainkon segítőkész, szakmailag felkészült munkatársaink fogadják Önt.
 • A felkészülést szakkönyvekkel, szükség szerint konzultációs lehetőségekkel, kiegészítő, akár e-learning tananyagokkal támogatjuk.

 

Hiszünk abban, hogy A TUDÁS A LEGJOBB BEFEKTETÉS!

 

KARRIERLEHETŐSÉGEK, BETÖLTHETŐ MUNKAKÖRÖK

 • Tűzvédelmi főelőadó
 • Tűzvédelmi szakelőadó
 • Tűzbiztonsági főelőadó
 • Tűzmegelőzési főelőadó
 • Tűzrendész
 • Tűzvédelmi szaktanácsadó

 

A KÉPZÉSRŐL

A képzés megkezdésének feltétele:

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

Szakmai előképzettség: 52 861 10 Tűzvédelmi előadó szakképesítés

A képzés időtartama: 200 óra

A képzés moduljai, a modulhoz rendelt modulzáró vizsga vizsgatevékenysége

10397-12 Tűzvédelmi főelőadó feladatai (gyakorlati, szóbeli)

A modul célja, hogy

 • a képzésben résztvevő sajátítsa el a tűzvédelmi főelőadó munkakör ellátásához szükséges igazgatási, tűzmegelőzési és tűzvédelmi értékelési ismereteket, azok alkalmazási gyakorlatát, a tűzvédelmi kockázat alapú besorolások elvégzését, a munkahelyre vonatkozó egyéb tűzvédelmi követelmények számításos eljárással történő igazolását. Ismerje meg az elkészítendő terveket, számításokat, a tűzoltóság által használt műszaki mentések eszközeit.

 

 

Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

 

Vizsgáztatási követelmények

A képzés komplex szakmai vizsgával ér véget. A vizsgára bocsátás feltételei: az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai

I. Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Az építmények, létesítmények tűzvédelmi paramétereinek ellenőrzése, értékelése

A vizsgafeladat ismertetése: Feltételezett létesítmény tűzvédelmi szempontból történő értékelése vizsgafeladatban meghatározott adatok és körülmények alapján. A robbanásveszélyes terek létesítési szabályainak értékelése, mértékadó tűzállósági követelmények meghatározása, tűzvédelemben használatos méretezések és számítások belső összefüggései, tűzvédelmi tervdokumentáció értékelése, hasadó, illetve hasadó-nyíló felület méretezése, a tűzoltás erő- és eszközszámítása, a hő- és füstelvezetés szükségességének megállapítása és javaslattétel a megoldásra, a beépített tűzvédelmi berendezés szükségességének megállapítása, valamint a megállapítások bizonyítása és dokumentálása írásban.

A vizsgafeladat időtartama: 120 perc

 

II. Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Tűzvédelmi szakismeretek

A vizsgafeladat ismertetése:

 • a tűz elleni védekezés tervezése, szervezése,
 • a tűzoltás tervezése és megszervezése,
 • tűzvédelmi technikai ismeretek.

A vizsgafeladat időtartama: 60 perc (ebből felkészülési idő: 20 perc, válaszadási idő 40 perc)

 

 

A Tűzvédelmi főelőadó szakképesítés-ráépülés vonatkozásában vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkezünk, így a komplex szakmai vizsgát is a Perfekt Zrt. szervezésében teljesíthetik képzésben résztvevőink. A komplex szakmai vizsga sikeres teljesítését követően állítjuk ki vizsgázóinknak az Tűzvédelmi főelőadó végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt.

Kapcsolódó képzések